Oliivitahna

tiistai 12. helmikuuta 2008

Tämäkin kuuluu kategoriaan ’kaikkea mitä kaapista löytyy’, joten tyytyminen oli Figaron mustiin kivettömiin oliiveihin, jotka eivät siis ole mitään tummia oliiveja vaan värjättyjä vihreitä ja jotenkin laimeita. Enkä edes tunnustaisi, että figaroilla mentiin, ellei se näkyisi kuvasta.. Valkosipulikin oli loppu, mutta sitä oli tarkoitus laittaa, niin pistin sen ohjeeseen kuitenkin. Sekoitin tahnan fusilleihin ja raastoin päälle runsaasti parmesaania, mutta tämä olisi varmasti huippuhyvää tuoreen maalaisleivän päällä. Ja oikeista mustista oliiveista.


1 dl mustia oliiveja
2 rkl hasselpähkinöitä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 peperoncino
1 tl kuivattua oreganoa
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria
(suolaa)


Poista oliiveista kivet. Pilko sipuli ja valkosipuli. Paahda hasselpähkinöitä hetki kuumalla kuivalla pannulla. Lisää pannulle pari ruokalusikallista öljyä ja freesaa sipuleita pannulla pähkinöiden ja hienonnetun peperoncinon kanssa. Sipulit saavat karamellisoitua, mutta varo kärventämästä valkosipulia. Lisää pannulle kuivattu oregano ihan freesauksen loppuvaiheessa.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimivehkeeseen, lisää reilusti oliiviöljyä ja surauta karkeaksi tahnaksi. Lisää lopuksi vastarouhittua mustapippuria, tarkista maku ja lisää pippuria ja suolaa jos tarpeen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements