Simpukka(pika)pasta

perjantai 14. maaliskuuta 2008

Tämäkin kuuluu naurettavan simppelien ruokien sarjaan, juurikin niihin aterioihin, jotka valmistetaan ylipitkän työpäivän päätteeksi kun kello käy kohta kymmentä illalla (ja unohtaa katsoa Tudorsin, vaikka se on ainoa tv-sarja, jota seuraa) ja aamiainen ja lounas on vielä syömättä puhumattakaan kaikista terveellisistä välipaloita, joita parin tunnin välein tulisi nauttia. Taisin mä jonkun pullan vetää liian monen kahvikupillisten seuraksi.
Tästä voi kehitellä vaikka kuinka herkullisia variaatioita, joiden tekeminen ei vaadi yhtään enempää vaivaa; yrttiä voi vaihdella, simpukoiden oman nesteen sijaan käyttää valkoviiniä, raastaa sekaan sitruunankuorta...
Unohdin sit muutakin kuin Tudorsin: ottaa valokuvan.

1 tlk sinisimpukoita
1 valkosipulinkynsi
1 kuivattu pikku-chili (peperoncino)
1 rkl kuivattua yrttiä (tällä kertaa Meiran provencale-sekoitusta)
öljyä

Aloita valmistus vasta kun pasta kiehuu vedessä.
Kuullota pilkottua valkosipulinkynttä, chiliä ja kuivattua yrttiä hetki öljyssä. Kaada pannuun simpukat liemineen. Kiehauta minuutti tai pari, mutta ei yhtään enempää.
Kaada valmis valutettu pasta pannuun ja sekoita huolella. Jos keitit pastan oikeaoppisesti, imeytyy kaikki neste pastaan.
En suosittele tähän juustoa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements