Kuharullat valkoviinissä ja minttusitruunaperunat

tiistai 15. huhtikuuta 2008

Meille tulee ikuisesti nollaa näyttävä s-bonustositteen mukana se sairaalloisen paksu Yhteyshyvä ja sen sairaalloisen ohut ruokaliite. Siinä on kai tarkoituksena esitellä helppoja arkiruokaohjeita ja selaan sen uskollisesti läpi joka kerta ja joka kerta siinä on yhtä kummallisen kuuloisia pöperöitä, joihin pitää kuhunkin laittaa vähintään kahtakymmentä ainesosaa ja potentiaalisesti vielä kymmentä kuivamaustetta päälle. Viimeisen lehden takakannessa oli kerrankin kehityskelpoinen tai ihan sellaisenaan kelpoinen resepti; katkaravuilla täytetyt kuharullat valkoviinissä kypsennettynä. Vihkohan tietty katos, joten en muista pitikö rullat laittaa uuniin vai pannulle vai mihin, mutta kypsennysaika oli joka tapauksessa pöyristyttävät 20 minuuttia. Tein rullani kasarissa hellalla ja vähintään puolitin tuon ajan.
Lisukkeena tarjosin keitettyjä perunoita conditi mintunlehdillä, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä suolaa unohtamatta ja kuorinensa tietenkin. Ohje 2 – 4:lle.

Kuharullat
4 kuhafileetä
kourallinen katkarapuja
2 kevätsipulia
puolikas sitruuna
suolaa
valkopippuria
1 dl kuivaa valkoviiniä
(oliiviöljyä)

Levitä kuhafileet pöydälle ja purista niiden päälle puolikkaan sitruunan mehu. Ripottele kaloille suolaa ja rouhi valkopippuria. Silppua kevätsipulit ja levitä silppu fileille, jaa myös katkaravut fileille. Kääri kalafileet rullalla ja sulje rullat cocktailtikuilla siten, että täytteet pysyvät rullien sisällä. Nosta rullat kuumalle pannulle (voit laittaa pannulle rullien alle vähän oliiviöljyä) ja kaada pannuun viini. Ripottele rullille suolaa ja laita kansi päälle. Keitä täysillä 5 minuuttia, nosta sitten pannu liedeltä ja anna hautua kannen alla toiset viisi minuuttia.

1 kommentti

  1. Se muuten todellakin on naurettava se Yhteispahan ruokaliite, mutta silti naurettavuudessaan parasta antia koko lehdestä.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements