Paahdettua ankkaa, appelsiinirisottoa ja paistettua parsaa

sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Mitäköhän tästä ateriasta sanois muuta kuin että älyttömän hyvää oli? Ehkä sen verran, että määrät ohjeissa ovat kahdelle, risotosta jää yli jos syömässä on kaksi normaaliruokaista, minä syön yhden edestä ja kanssa-asuja kolmen edestä. Se on sitä ärsyttävää ihmistyyppiä, johon voi työntää ruokaa loputtomia määriä, eikä siihen tule koskaan yhtään ylimääräistä kiloa mihinkään kohtaan.
Risoton ja ankan tulee mennä pannuun tasan yhtä aikaa ja onnistumisen kannalta on tärkeää pystyä tekemään kahta asiaa yhtä aikaa eli valmistella ankkaa ja lisätä risottoon kanalientä. Parsat kannattaa laittaa pannulle heti kun ottaa risoton liedeltä. Kun parsat ovat valmiit, ovat ankka ja risotto vetäytyneet sopivasti. Koko komeuden valmistamiseen menee puolisen tuntia.
Kun en koskaan heitä mitään potentiaalisesti käyttökelpoista menemään, on minulla nyt jääkaapissa kupillinen ankanrasvaa. Olisiko kenelläkään ideoita mihin sitä voisi käyttää?

Ankka
2 ankanrintafileetä
suolaa
pippuria
2 rkl appelsiinimehua

Leikkaa ankan rasvakerrokseen ristikkäisiä viiltoja. Laita fileet kuivalle pannulle rasvapuoli pannua vasten ja paista viitisen minuuttia. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Rasvaa irtoaa huomattavasti ja se on myös tarkoitus. Mausta fileet kummaltakin puolelta suolalla, mustapippurilla ja appelsiinimehulla. Nosta uunivuokaan ja laita 200-asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi. Kääri valmiit fileet folioon ja anna vetäytyä leikkuulaudan päällä viisi minuuttia. Tai miksei ihan pöydälläkin, mutta ei teräksisellä tai kivisellä.

Appelsiinirisotto
2 dl riisiä (esim. arborio, carnaroli)
1 sipuli
1 appelsiini
1 rlk voita
1 rkl oliiviöljyä
2 dl punaviiniä
1l kanalientä
½ dl parmesaaniraastetta

Raasta appelsiinista kuori. Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi. Laita paistinpannulle tai kasariin appelsiininkuoriraaste, sipulisilppu, riisi, voi ja oliiviöljy. Freesaa kunnes kaikki riisi on kiiltävää ja pinnalta läpikuultavaa. Lisää punaviini, leikkaa appelsiini kahtia ja purista puolikkaista mehu riisiin. Keitä kunnes riisi on lähes kuivaa, lisää sitten desi kanalientä ja sekoita. Keitä taas kuivahkoksi ja lisää kanalientä ja sekoita. Jatka kunnes riisi on sopivasti al dente, tähän menee noin 20 minuuttia, äläkä sekoita kuin nestettä lisättäessä. Jos et saa koko litraa kanalientä tähän menemään, niin ei haittaa mitään. Ota valmis risotto liedeltä ja sekoita siihen parmesaaniraaste ja anna vetäytyä muutama minuutti.

Paistetut parsat
nippu parsaa
voita

Kuori parsat ja leikkaa valkoinen ja puiseva osuus pois. Paista parsoja voissa muutama minuutti välillä kääntäen.

4 kommenttia

  1. Blogissasi ei ole yhteystietojasi, mutta jos heität meiliä osoitteeseen hauva@arska.org olet Salamahaasteen seuraava uhri mikäli niin haluat.

    Zap.

    VastaaPoista
  2. Tulee ehkä vähän myöhässä tämä kommentti... tai toivon ainakin, ettei se ankanrasva ole enää jääkaapissasi ;) Jos kuitenkin joskus toiste jää sitä rasvaa yli, niin käytä se linssimuhennokseen.

    VastaaPoista
  3. Ankanrasvasta sen verran, että koita paistaa raa'at perunat siinä, ripottele päälle rosmariinia ja hippurippunen suolaa, Ah mitä herkkua

    VastaaPoista
  4. Hih, googlasin appelsiinirisottoon reseptiä, ja tämä tuli ensimmäisenä vastaan. =)

    Nälkä kurnii vatsassa, ja suunnittelen jo ensi vkon syömisiä, kun pääsen takaisin omaan keittiöön täältä Pohjanmaalta.

    t. Serkku

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements