Spaghetti al nero di seppia

perjantai 18. huhtikuuta 2008

eli mustekalanmustepasta. Oikeaan nero di seppiaan eli mustepastaan laitetaan sitä itseään eli mustetta, sitä myydään kaupassa vierailla mailla ihan purkissa tai tuoreen mustekalan muodossa. Mä jouduin tyytymään värjättyihin spaghetteihin ja pakastemustekalaan, mustetta ja tuoreita mustekaloja ei just tänään ollut saatavilla... Mutta vähättelyt sikseen, tämä on käsittämättömän hyvää ja yksinkertaista valmistaa, kastikkeen valmistamiseen menee tasan 51/2 minuuttia. Runsaaseen lorahdukseen oliiviöljyä ja pastan täydelliseen keittotulokseen kannattaa kiinnittää huomiota. Olisin lisännyt pannuun lopuksi kourallisen hienonnettua persiljaa ihanaa makua ja väriä tuomaan, mutta Järvikylän kasvihuoneiden persiljasiivestä lienee lamppu kärvähtänyt kun ei persiljaa saanut keskustan kaupoista tänä iltana. Basilika toimi mainiosti.

300 g mustekalanmusteella värjättyä spaghettia
1 valkosipulinkynsi
1 peperoncino eli kuivattu pikku-chili
2 kevätsipulia
1 dl valkoviiniä
250 g pakastettuja pieniä mustekaloja
suolaa
0,25 dl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa silputtuna tai jos sattuu persiljaa saamaan niin sitä mieluummin

Aloita valmistus pastasta, eli kun pasta kiehuu runsaassa suolatussa vedessä, käy kastikkeen kimppuun. Kuori ja siivuta valkosipuli ja laita pannulle murskatun peperoncinon ja öljytilkan kanssa. Kuullota minuutti. Sillä aikaa silppua kevätsipulit. Lisää kevätsipulit pannuun, kuullota puoli minuuttia ja kaada pannuun valkoviini. Keitä minuutti (tai kunnes viini kiehuu kunnolla). Lisää jäiset mustekalat ja sekoita kunnolla, laita kansi päälle ja keitä täysillä kaksi minuuttia. Ota liedeltä ja pidä kansi päällä kunnes pasta on sopivasti al dente. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen, lisää loput oliiviöljystä ja silputtu basilika (tai se persilja). Tarjoile heti sellaisenaan, juustolla saat tämän takuuvarmasti pilalle. Kuten myös ketsupilla.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements