Spaghetti al limone ed acciughe

maanantai 19. toukokuuta 2008

Elikkäs anjovis-sitruunaspaghettia.
Tämä pastakastike valmistuu ihan parissa minuutissa. Anjoviksella tarkoitan suolattuja öljyyn säilöttyjä sardellifileitä, en mene mihinkään takuuseen muunlaisista anjoviksista. Kanssaruokailija valitti sitruunasta, että sitä on ihan liikaa, ja olihan sitä aika paljon, mutta pidän siitä. Sitruunaa voisi siis laittaa ensin pari ruokalusikallista, maistaa pastan kanssa ja lisätä sitten vaikka lisää. Ostin tätä varten ruukullisen lehtipersiljaa, mutta unohdin käyttää sitä, ja tarkkasilmäisimmät varmasti huomaavat, että lautasella on jotain muuta kuin spaghetteja, ne oli loppu, se ei silti estä etenemistä postauksessa alkuperäisen suunnitelman mukaan.

5 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
mustapippuria
oliiviöljyä
silputtua lehtipersiljaa

Laita pannulle anjovisfileet, kuorittu ja likistetty valkosipulinkynsi, sitruunankuoriraaste sekä muutama rkl oliiviöljyä. Kuullota kunnes kalafileet ovat hajonneet pieneksi silpuksi. Purista pannuun sitruunamehu ja rouhi päälle mustapippuri, lisää vielä hieman öljyä ja sekoita keitetyn pastan kanssa. Lisää persiljasilppu juuri ennen tarjoilua. Tämän seuraksi ei juusto juurikaan sovellu.

Jos tähän kuvittelee sen persiljan, niin näyttää suorastaan herkältä.. :D

5 kommenttia

  1. nyt siis tiedän että voin lukea itseni tarkkasilmäiseksi :D

    en ole koskaan kokeillut sardellifileitä, mutta tämän myötä voisi mennä eka kerta rikki - kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Miten yhdistäisit sitruunan ja toisen suosikkisi pekonin?

    Oikeasti aika perverssi ajatus. Onko kukaan kokeillut?

    VastaaPoista
  3. hyppysellinen: alun perin valitsin toisen kuvan, jossa näkyi koko annos lautasella vähän kauempaa. enpä itse heti tajunnutkaan, kuin suurta tarkkuuta vaatiikaan erottaa kuvasta penne. :D

    ari: pekoni ja sitruuna ei kuullosta perverssiltä ollenkaan, vaihtaa vaan tähän ohjeeseen anjoviksen pekoniin. :) tästähän täytyy kehitellä jotain fiinimpää!

    VastaaPoista
  4. kokeiltiin tätä reseptiäsi ja täytyy myöntää että olin itse aluksi tosi epäileväinen sardiinin suhteen. ruoka oli kuitenkin loistavaa! tämä tulee varmasti säilymään perheemme resepteissä: helppoa, nopeaa ja herkullista! kiitos!

    VastaaPoista
  5. hyppysellinen: mukavaa kuulla, että anjovis maistuu. :) sardelliversio siis, se on mun suuren suuri suosikki.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements