Täytetyt kirsikkatomaatit

torstai 22. toukokuuta 2008

Tomaatit voi täyttää millä vaan mieli tekee, leipätäyte on yksi mun suosikeista. Olen tehnyt näitä aikaisemmin ihan normaaleilla tomaateilla, mutta toukokuun ruokahaasteeseen duunasin miniversioita. Näistä tuli aika söpöjä ja basilikanlehtipediltä niitä on helppo syödä vaikka sormin. Harmi vaan kun kaasu-uunissa kaikesta tulee pinnalta vähän hailakkaa, kunnon ylävastuksilla näihin saisi kauniin kullanruskean sävyn.

15 kirsikkatomaattia
pala vanhahkoa vaaleaa leipää
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hienonnettua yrttiä (oreganoa, timjamia, persiljaa basilikaa)
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviiniä
mustapippuria
16 basilikanlehteä

Leikkaa kirsikkatomaateista kanta pois, pieni siivu riittää. (Kannat voi napostella kokkaillessa, mä syötin ne kissoille, kun ne ovat kovasti tomaattiin mieltyneet.) Kaiva tomaateista siemenet varovasti pikkulusikalla, asettele siemenettömät tomaatit alassuin lautaselle (talouspaperille) valumaan puoleksi tunniksi.
Leikkaa leivästä reunat ja muhenna se mahdollisimman pieneksi. Hienonna pinjansiemenet ja raasta sopivasti parmesaania (pecorino käy myös ja grana). Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, mutta jätä pari ruokalusikallista juustoraastetta kuorruttamista varten. Lusikoi täyte valutettuihin tomaatteihin, laita uuniastiaan ja ripottele päälle loput juustosta. Pirskottele päälle öljyä ja laita 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi, tai kunnes täytteen pinta on kauniin värinen.
Anna valmiiden tomaattien jäähtyä hetken ja asettele ne sitten basilikanlehdille.



1 kommentti

  1. ihanan värikkäitä, ja muutenkin hauskan näköisiä. eikä makukaan varmasti ole pöllömpi, kun mukana on parmesaania, basilikaa, viiniä...;)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements