Kahden suklaan muffinit

perjantai 29. elokuuta 2008

Eli muffinsit part III.
Kiitos viimeisimmän kokeilun yhteydessä saamistani vinkeistä, vuorossa ovat sulkaamuffinsit. Reseptin kopioin suoraan Mihakolta, tosin en noudattanut hänen suosittelemiaan vähennyksiä sokerin ja rasvan määrissä vaan laiton ehkä hiukan enemmän. Maitoa minulla ei ollut, enkä kerennyt sitä hakea mistään kun näiden leipomiselle tuli valtava kiire kun eräälle ystävälleni tuli yllättäen sudänsuruja ja hän kaipasi lohtua muffinsin muodossa. Maidon korvasin vedellä, tosin varmaan ihan turhaan kun voita oli niin paljon, sillä nämäkään eivät kohonneet toivotusti. Enkä sekoittanut juuri yhtään, sen verran vaan nostelin, että koko taikina muuttui kaakaojauheesta tasaisen ruskeaksi.
Ja voi Muuli ja Mihako että olivat hyviä! Jotain näiden erinomaisuudesta kertoo, että nämä kelpasivat meidän kissoillekin, jotka eivät suklaasta välitä yhtään. Sydänsurut helpotti hiukan heti ja leseethän tekevät näistä suorastaan terveysruokaa. Kuorrute on perus tomusokerihommaa.Vielä teen yhden kehitelmän ja sitten voin mitä todennäköisimmin sanoa, että osaan leipoa erinomaisia muffineita, oujee.

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl sulatettua voita
1,5 dl kauraleseitä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl valkosuklaan paloja

Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita märät aineet keskenään ja yhdistä ne sitten varovasti käännellen. Paista +225 uunin keskitasossa 15-18 min.

5 kommenttia

  1. muuten, ohjeen maidon voi korvata myös tuoremehulla :) Kiva, jos maistui myös nelijalkaisille ;)

    VastaaPoista
  2. :-D Kiva, että alkaa maistua.

    Mutta mikähän kohoamisessa lienee... Jos vain haluat, kokeile ihmeessä seuraavaa muffinssierää tällä ohjeella, haluamillasi mausteilla: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/02/suuri-muffinsitesti.html

    Toinen erinomainen vaihtoehto on (mun mielestä) Jamie Oliverin ohje, joka tuli muffinssivuoan mukana. Kosteita ja meheviä, nämä puolestaan ovat kelvanneet koiralle, joka ei välitä makeasta piiruakaan :-D Löytyy täältä: http://monkeyfood.net/2007/08/13/eksklusiiviset-mansikkamuffinssit/

    Arvaa tekeekö mieli leipoa muffinsseja... ;-)

    VastaaPoista
  3. Onneksi muffinsien leipominen on niin äärimmäisen helppoa hommaa, että niitä viitsii tehdä vaikka joka päivä. :)
    Ehkä siis kaksi kokeilua vielä. Tai kolme kun Hans Välimäen Koti keittiössä (tai jotain) -kirjasta löytyi houkutteleva ohje, jossa käytetään ruskistettua voita.

    VastaaPoista
  4. Maiskis Veera,
    sanojen "äärimmäisen helppo" innoittamana minäkin leipaisin noita muffinseja, kylläkin vähän muunneltuna. Voin ja sokerin puolitin heti kättelyssä ja jauhoina käytin hiivaleipäjauhoja, kauraryynejä ja soijajauhohoa. Minä en ole suurestikaan muffinsien ystävä, mielestäni niissä aina maistuu kohotusjauhe. Näissäkin kyllä vähän, mutta vain vähän ja maku on tosi hyvä ja rakenne kuohkea. Vähällä oli kyllä, etten polttanut koko satsia, pelastus tuli viime sekunnilla.
    Että ne maistuvat hyvältä, näitä teen toistekin :)

    t.äiti

    VastaaPoista
  5. Ollanpas sitä oltu leivonnaisissa ahkerina.
    Täällä ollaan kipeinä,joten voin vain maiskutella suupieliäni moisia muffinseja ajatellessa.

    N-tien tätsy

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements