Papu-pekonilisuke

maanantai 4. elokuuta 2008

Tämä käy lisukkeeksi oikeastaan kaikelle, ja muuntuu helposti kasvisruuaksi jättämällä pekonin pois ja lisäämällä oliiviöljyä. Parhaimmillaan tämä on tietenkin kesällä tuoreiden papujen aikaan, mutta pakastetut käyvät ihan yhtä hyvin. Ainakin Stockalta saa italialaisia kokonaisina pakastettuja papuja, jotka miellyttävät minua pätkittyjä enemmän.

pari kourallista vihreitä papuja
80 g pekonikuutioita
1 valkosipulinkynsi

Keitä pavut suolatussa vedessä erittäin al dente. Papujen keittyessä paista pekonikuutiot rapeaksi, hienonna valkosipuli ja lisää pekonien seuraksi pannuun ihan paistamisen loppuvaiheessa. Nosta keittyneet pavut pannulle, pyöräytä niitä pannussa pari minuuttia ja tarjoile. Jos et käytä pekonia, niin kuullota valkosipuli öljyssä ennen papujen lisäämistä pannuun.

2 kommenttia

  1. Pekonipavut on todella hyvä klassikko lisäkkeeksi! Pitääpä taas tehdä joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että löysit blogini ja kirjoitit vieraskirjaankin. Sitä kautta minäkin löysin sitten tieni tänne sun blogiisi ja ihastuin kovin. Todellinen Prinsessakeittiö! :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements