Risotto ai mirtilli

torstai 7. elokuuta 2008

Mustikkarisotossa todella maistuu mustikka ja väri on upea. Alkuun pohdin, että pidänkö vai enkö, mutta kun huomaamattani söin melkein neljän ihmisen annoksen ihan keskenäni ja kerralla, niin on pakko sanoa, että pidin ja paljon. Tämän laitan toimimaan hirvimakkaroiden kanssa syssymmällä.
Minulla ei ollut ohjeessa mainittua kermaa, mutta voin päässäni maistaa kuinka upeaa tästä olisi kermalla tullut. Jollainhan se risotto pitää viimeistellä, joten sekoitin joukkoon puoli desiä parmesaania, vaikka ohjeessa neuvotaan tarjoamaan se erikseen.
Ohjeen olen kääntänyt kirjasta Il Cucchiaio D’Argento, josta voi lukea lisää tästä linkistä.

Mustikkarisotto neljälle:
350 g riisiä
200 g mustikoita
lasillinen valkoviiniä
½ lasillista kermaa
40 g voita
1 sipuli
kanalientä
raastettua juustoa

Sulata voi kasarissa ja lisää hienoksi pilkottu sipuli. Sipulin saatua hieman väriä, lisää riisi ja sekoita puukauhalla, jotta sulanut voi imeytyy riisiin. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää mustikat (säästä kaksi lusikallista koristeluun) ja kauhallinen kanalientä. Lisää lientä pikkuhiljaa sitä mukaa kun se haihtuu risotosta. Keittämisen lopuksi lisää kerma ja sekoita huolella. Kaada risotto kuumaan tarjoiluastiaan, koristele mustikoilla ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.


7 kommenttia

  1. Onpa erikoista ja samalla erikoisen kiehtovaa :-O Koska suklaapasta oli suussasulavaa, uskon tähänkin. Pastoista en välitä, mutta näin hullua on ehkä pakko maistaa. :-)

    VastaaPoista
  2. Hirvimakkara ja mustikkarisotto kuulostaa kyllä inspiroivalta parilta! Vau! Aloin heti ajatella, millaista olisi variksenmarjarisotto. Tai puolukkarisotto tai katajanmarjarisotto :D

    Huomaan kuitenkin olevani kaavoihin kangistunut, koska kuvaa katsellessa alkaa tehdä aivan hillittömän paljon mieli äidin tekemää riisihiutalepuuroa mustikkakeiton kanssa :))

    VastaaPoista
  3. Jos tykkää riisistä ja mustikoista niin tykkää varmaan tästäkin. :D
    Katajanmarjarisottoa mäkin ehdin jo makkaroista haaveillessani miettiä. Variksen marjat eivät ehkä ole mun juttu (saako niitä kaupasta?), mutta puolukoilla tätä on kokeiltava ja ehkä lakoillakin, koske ne ovat vaan NIIN hyviä.

    VastaaPoista
  4. Nyt on ihan pakko vääntäytyä mustikkametsään (lue torille), niin mielenkiintoiselta vaikuttaa risotto ja sopii varmasti myös alati mahavaivaiselle ;)

    Ps. eilen söin iltapalaksi herkullisen mustikkamuffinsin kera kermavaahdon, kiitos!

    t.äiti

    VastaaPoista
  5. En tiedä saako variksenmarjaa kaupasta... muistan isän keränneen joskus niitä, ja niitä kai laitettiin mehuihin mukaan.

    Nyt innostuin ja kaivoin Suomen marjat- kirjan esiin :D :

    "Hedelmä on kiiltävä, musta ja mehukas luumarja. ... Keskimääräiseksi sadoksi on arvioitu 350 miljoonaa kiloa koko maassa ... Variksenmarja on siten Suomen satoisin marjakasvi, vaikka hehtaarisato onkin puolukkaa ja mustikkaa pienempi. Marjaa pitäisi hyödyntää paljon nykyistä tehokkaammin."

    Hämmentävää!

    VastaaPoista
  6. kyllä on todella upea väri!!!

    mansikkarisottosi maistui Pastapäälle, joten ehkä kokeilemme tätäkin.

    VastaaPoista
  7. Ensimaistamalla tämä oli vähän outoa, mutta lopulta kuitenkin parempaa kuin mansikkarisotto, joka sekin oli mun mielestä todella hyvää. Eli kokeilemaan vaan!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements