Sitruunamuffinit

sunnuntai 24. elokuuta 2008

Leipomusharjoitukset muffinien maailmassa ovat edenneet toiseen osaansa. Ajattelin, että kun kerran omistan kokonaisen muffinseille omistetun kirjan, niin tämä olisi helppoa. No toisinpa kävi. Ostin kaupasta hirmuisen läjän kaikkia mahdollisia leipomusaineita, joista valta osa odottaa edelleen kaapissa käyttöä, mutta ensimmäisenä silmiin pisti reseptissä kirnupiimä. Enhän mä reseptiä etukäteen katsomatta älynnyt mitään piimää ostaa. Niinpä sovelsin mustikkamuffinien ohjeesta sitruunaisen version, johon jouduin lisäämään kauraleseitä jauhojen loputtua yllättäen kesken, niitä tarvittiin gnoccheihin nääs. Leseet toimivat yllättävän hyvin, mutta muutoin lopputulos oli tylsähkö eikä edes yhtään niin kaunis kuin mustikkaiset edeltäjänsä. Miksi nämä eivät kohonneet samalla tavalla? Haluan ihania korkeita muffineita niin kuin kahviloissa, enkä mitään lituskoja. Näistä tuli mieleen perinteiset teeleivät, jotka ovat lämpiminä ihan syömäkelpoisia, mutta eivät enää jäähdyttyään.
Ei kai auta kuin jatkaa harjoituksia, toimiviksi ja hyviksi havaittuja reseptejä otetaan vastaan. Alla mun resepti, jos joku vaikka keksisi siihen korjausehdotuksia.

350 g jauhoja
100 g kauraleseitä
150 g sokeria
150 g voita
2 sitruunan mehu
2 sitruunan raastettu kuori
3 ½ tl leivijauhetta
2 munaa
3 dl maitoa

Sekoita kuiva-aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Sulata voi ja sekoita siihen maito, kananmunat ja sitruunamehu. Lisää märät kuiviin ja sekoita. Paista 180 asteessa puolisen tuntia.

6 kommenttia

  1. tuntuu olevan aika reippaasti nestettä tuossa reseptissä, johtuiskohan siitä että ei kohonnut tarpeeksi?.. :-/

    Itse käytän kauralesepaketista kopsattua reseptiä ja on tähän mennessä toiminut aina :) (linkki: http://www.mihako.vuodatus.net/blog/546836 )

    VastaaPoista
  2. Oi, olisko siinä lesepaketissa ollut reseptejäkin?! Siistii.
    Sun muffinit näytti ihanan muhkeilta, pistän kokeiluun hiukan isommissa vuoissa. En näet luovuta ennen kuin löydän/kehitän täydellisen reseptin.

    VastaaPoista
  3. Muffinssien ultimaattinen juju on se, ettei juur lainkaan sekoita, kun yhdistää kuivat aineet nesteisiin! Siis että aivan hellästi nostelee pikkuisen sekaisin, muttei lainkaan tee tasaiseksi seokseksi. Noita määriä en osaa ajatella, mutta esim. Pastanjauhajista varastetulla muffinsreseptillä olen tehnyt monet kuohkeat ja mahtavat kahvilakelpoiset!

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkeistä!
    Minähän koitan taas huomenna Mihakon ohjeella pahemmin sekoittamatta. Jos ei tule hyvä, niin leivon muffinseja koko päivän enkö lopeta ennen kuin lopputulos tyydyttää.

    VastaaPoista
  5. No? No? Vai oletko nukkumassa leivottuasi koko päivän? :-D

    VastaaPoista
  6. En muistanut koko muffinseja eilen. :D
    Tänäänkin kyllä ehtis, ehkäpä heti aamupalan jälkeen leivon muutaman.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements