Pasta al forno

maanantai 26. tammikuuta 2009

Uunipastaa, tuttavallisemmin makaroonilaatikkoa. Tähän lihapullauunipastaan päätyi viimeisimmän tomaattimurskatestin kastike. Tein kahdelle hengelle lounaaksi tällaisen pikkulootan. Me ahdettiin tätä lounasvieraan kanssa niin paljon napoihimme, että oli vaikeaa liikkua. Jälkkäriksi oli vielä mokkapaloja, joita piti tietty niitäkin nauttia kohtuuttomasti.
Täysjyvä on kuulemma terveellistä, mutta se tavallinen pasta ei. Niinpä vaihdoin vuoden alussa pastani täysjyvään. Toimii ihan kivasti, ehkä vähän terveellisen makuista, muttei häiritsevästi.

1 pieni sipuli hienonnettuna ja kuullotettuna
400 g jauhelihaa
1 rkl tuoretta timjamia
100 g pecorinoa raastettuna
runsaasti mustapippuria

1 tlk tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
10 – 20 lehteä basilikaa
öljyä

500 g täysjyväpennejä

1 puhvelimozzarella

Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään ja muotoile taikinasta pieniä lihapullia.
Kuori ja siivuta valkosipulinkynsi ja kuullota siivuja hetki öljytilkassa. Lisää pannuun tomaattimurska, sokeri ja suola. Sekoita ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta valmis kastike revityillä basilikanlehdillä ja öljynauhalla.
Keitä pasta puolikypsäksi.
Sekoita tomaattikastike pastaan ja kaada pasta kastikkeineen uunivuokaan. Painele lihapullat pastan joukkoon. Revi mozzarella ja tiputtele palat koko vuokaan. Raasta vielä päälle hiukan pecorinoa.
Paista 225-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja ottaa väriä.

4 kommenttia

  1. Moi Veera! Varmistan, nuo lihapullat laitetaan siis raakana joukkoon silloin kun vuoka on menossa uuniin? Ja ehtivät kypsyä siinä kun juusto ruskistuu?
    Täysjyväpasta on meillä vielä ihan harjoitteluasteella (1 kerta kymmenestä osuu täysjyvälle), on vielä hieman liian terveellistä meille :)

    VastaaPoista
  2. Petra: Juu, raakoina vaan. Kyllä ne kypsyi. Mun lautasella oli vain yksi pulla, joka oli vielä sisältä vähän punainen eikä se nyt juuri haitannut. Pitää vaan tehdä tarpeeksi pieniä pullia.
    Koko vuoka saa lihapullista ihanaa makua.

    VastaaPoista
  3. Vinkki: myllyn parhaalla on hyvänmakuisia normisarvimakarooneja täysjyväversioina, eivät maistu terveelliselle :o) Samoin rakettispagettia löytyy. Muut täysjyvät ei ole maistuneet hyviltä, tosin en ole aikoihin viitsinyt testatakaan...

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Niitä Myllyn Parhaita mä usein käytänkin. ;) Tosin en rakettispagettia, vaan ihan sitä perusta ja fusilleja. Rakettimallia voisi ehkä laittaa keittoon, näin aikuisena lapsettomana ihmisenä en sille muuta käyttöö ole keksinyt.
    Penne vaan on mun lempipastamuoto. Myllyn Parhaan pitää alkaa tehdä sitä. Ja pidempänä kuin se peruspenne. :D

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements