Perunataatelikakku

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Tai kakku ja kakku, kasaannos ehkä enemmänkin. Ja tämän kakun myötä Prinsessakeittiön yliprinsessa, eli minä, ryhdistäytyy ja alkaa taas päivittää blogiaan. Ensin hoidetaan pois alta joulu, välipäivät ja uusi vuosi, ja niiden jälkeen on luvassa mm. jatkoa tomaattimurskatesteille.

Perunataatelikakun alkuperäinen ohje on Koti ja Keittiö –lehdestä. Olen muokannut ohjetta aika reippaasti, mutta pääasiassa määrien suhteen. Alkuperäinen ohje lienee tarkoitettu jollekin armeijan ryhmälle. Mitä niitä nyt on, leegio vaikka..? Minä käytin tähän kaksi keskikokoista perunaa, ja niistä riitti neljälle hengelle kohtuullisen kookas kinkun lisuke jouluna.
Alkuperäisen ohjeen mukaan perunoiden tulee olla kiinteitä. Minä valitsin kuitenkin ne keltaisella täplällä merkityt, mutta mielestäni olisi tarvittu jauhoisempaa lajiketta. Sanoisin Puikulan olevan tähän paras lajike, joka peruskaupasta löytyy. Kaupasta (valitettavasti) löytymättömistä perunoista kannattaa lukea pätkä tästä.

4 keskikokoista perunaa
1 pieni sipuli
1 laakerinlehti
50 g kuivattua taatelia
öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl parmesaaniraastetta

Leikkaa perunat hyvin ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinilla (kuoriminen on sallittua, mutta ihan turhaa). Esikeitä perunasiivuja suolatussa vedessä muutama minuutti. Valuta perunasiivut.
Suikaloi kuorittu sipuli ohuelti. Hienonna taateli. Taita laakerinlehti. Laita sipulisuikaleet, taateli ja laakeri pannulle öljyyn, kuullota pehmeiksi kunnes taateli hajoaa. Lisää pannuun balsamico kuullottamisen suunnilleen puolivälissä kuullotusta. Poista laakeri kun taateli-sipuliseos on valmis. Kasaa perunasiivut ja taateli-sipuliseos rengasmuotteihin, annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan siten, että alin ja ylin kerros ovat perunaa. Mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Laita päälle paino ja anna painua viileässä pari tuntia. Ripottele kakkujen (kakun) päälle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa n. tunti.

5 kommenttia

  1. Oi, Teidän Ylhäisyytenne, tämä on perin mielenkiintoista!
    Minkä kanssa tätä nautitaan?

    t.äiti

    VastaaPoista
  2. No esimerkiksi joulukinkun kanssa kävi hyvin. :D
    Kasvissyöjähän tekee tästä ikään kuin kiusauksen, eli perunat suikaleeksi, kaikki sekaisin. Joukkoon ehkä jopa kermaa tai vastaavaa ja komeus uuniin.

    VastaaPoista
  3. Onpa kivaa että olet taas postaamassa juttuja Veera :-) Luulin tuota ensin makeaksi kakuksi,kun luin otsikkoa....Mielenkiintoinen ohje!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa todellakin mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta!

    Tuo tomaattimurskatesti on tosi hauska ja tarpeellinenkin, ja on tosi kiva, jos jatkoa sille on odotettavissa :-)

    Tosiaankin on mukavaa, että oot taas postailemassa näitä juttuja... Jotenkin tykkään niin kovasti näistä sun postauksista ja ohjeista :-)

    VastaaPoista
  5. Joo mie olen nyt BACK.
    Google Analyticsin mukaan mulla ei ole moneen päivään ollut enää yhtään lukijaa, mutta tänäänkin todistettavasti kolme. :)
    Kivaa että olette jaksaneet odottaa mun heräämistä horroksesta!

    Tämä perunataatelikakkarainen oli todella hyvää, mutta joudun kyllä suosittelemaan mun ohjeen noudattamista alkuperäisen sijaan. :D

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements