Penne con tonno e salvia

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Olen tainnut postata jonkun miljardi tonnikalapastaa, joten yksi lisää ei tee mitään. Sitä paitsi pasta on hyvin yksinkertaista ruokaa, joka muuttuu erilaiseksi hyvin pienin vivahtein. Sipulin ja tölkkitunan liitto on tähtiin kirjoitettu. Samaiseen allianssiin kuuluu olennaisesti tuore oregano, mutta tällä kertaa käytin salviaa.

1 sipuli
1 pieni tölkki tonnikalaa öljyssä
valkopippuria
muutama oksa tuoretta salviaa

Kuori ja siivuta sipuli. Freesaa siivuja oliiviöljyssä kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää tonnikala öljyineen. Kuumenna nopeasti ja ota sitten pannu liedeltä. Rouhi joukkoon valkopippuria. Siivuta salvian lehdet ja lisää pastaan. Tarvittaessa voi lisätä vielä pienen tilkan öljyä.

9 kommenttia

  1. miljardiyksi on hyvä, miljardikaksi vielä parempi- niin että lisää vaan ;)

    minä olen tehnyt samanmoista, mutta vielä munakoisolisällä. ja se on taas sitten ihan eri pasta se. tulipahan vaan mieleen :)munis ja tonnis tykkää toisistaan tosi paljon!

    VastaaPoista
  2. Pastareseptejä ei ole koskaan liikaa! Simppeli ja hyvä resepti,nam!

    VastaaPoista
  3. En muista oonko kysynyt aiemmin, mutta minkä merkkistä tölkkitonnikalaa suosittelet?

    VastaaPoista
  4. Annahan sieltä ehti kyselemään jo samaa, mitä itse meinasin kysyä =) -jokke-

    VastaaPoista
  5. Hyppysellinen: Jos mä en olisi munakoisolle niin pirun allerginen, söisin sitä joka päivä.

    Yaelian: Kiitos!

    Anna ja Jokke: Ensinnäkin paloja. Toisekseen öljyssä.
    K-marketeista saa sellaista luomutunaa (mitä se sit ikinä tarkoittaakin), joka on pirun kallista, mutta todella hyvää, se on oliiviöljyssä.
    Sitten on niissä pikkupurkeissa se, jolla on kaksi osainen ja purkki on vihertävä. Tulee mieleen Smith & Wesson, mutta eikös se ole ase..?

    VastaaPoista
  6. olisimme kovasti kiinnostuneita kuulemaan aamupalastasi. eli haaste odottaa blogissamme

    VastaaPoista
  7. Nyt mun mieleen tulee John West ja se on taatusti Smith & Wessonia lähemänä totuutta!

    VastaaPoista
  8. Taitaa olla se John West, jota olen itsekin kokeillut... pakkaa olemaan vaan pirun kallista, mutta hyvää kuitenkin. Samaan kilohintaan saa silti jo "tuoretta" pakastetunaakin =) -Jokke-

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements