Penne con cavolfiore

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Eli tuttavallisesti niinkin eksoottista kuin pennejä ja kukkakaalia. Parsakaaliversio tästä on mun lempipasta, eikä kukkakaalissakaan mitään vikaa ollut.
Epätoivoinen yritys päästä kesäkuntoon, eli mahtua samoihin vaatteisiin kuin viime vuonna, on johtanut pastan määrän vähentämiseen lautasella. Nykyjänsä syön vain 60 g täysjyväpastaa ja makusteessa tulee olla vähintään kaksinkertainen määrä kasviksia ja mahdollisesti kalaa. Aamiaisella menee 300 – 500 g hedelmiä, joista suuri osa ananasta, lisäksi desi jogurttia ja kourallinen pähkinöitä. Kahvista en luovu. Lounaalla olen yrittänyt syödä kalaa aina kun sitä on ollut tarjolla. Salaattia lapan lautaselle vähintään saman verran kuin lämmintä ruokaakin ja salaatin kanssa menee siivu (joskus pari) leipää. Jälkkäriksi omena, jonka otan lounasravintolasta mukaan ja syön iltapäivällä.
Aikaisempaan verrattuna ruokavaliossani on oikeastaan tapahtunut vain kaksi muutosta, syön määrällisesti vähemmän enkä enää ahda kitusiini pullaa ja suklaata kuin kauhakuormurilla ikään.
Suunnitelmissa oli aloittaa joku seksikkäämpi dieetti, joku sellainen karppaus tai gi tai mitä näitä nyt on, muttei pysty. Joutuis jotenkin koko ajan miettiin, että mitä söis ja koska ja kuinka monta.

Yhdelle:
60 g täysjyväpastaa
1 pieni kukkakaali
1 valkosipulinkynsi
1 pikku-chili
4 anjovisfileetä öljyssä
oliiviöljyä
mustapippuria

Jaa kukkakaali pieniin kukintoihin ja keitä kukintoja runsaassa vedessä muutama minuutti. Ongi kukkakaalit talteen reikäkauhalla ja keitä pasta samassa vedessä. Muista lisätä suolaa ennen pastaa.
Kuori ja likistä valkosipulinkynsi, siivuta ja siirrä pannuun. Murskaa chili pannulle, lisää fisut ja oliiviöljy. Kuullota kunnes anjovikset mujuuntuvat. Lisää pannuun kukkakaalit. Freesaa sekoittaen viitisen minuuttia. Kukkakaalien pehmetessä niitä voi keihästää kapustalla pienemmiksi paloiksi.
Lisää kypsä pasta pannuun, mausta mustapippurilla ja sekoita.

4 kommenttia

  1. Mihin sä dieettiä tarttet, ainakin telkkarista katsottuna näytin niin hoikalta että.Mutta kyllä on ihan hyvä muuttaa ruokavaliota terveellisempään suuntaan anyhow.Tsemppiä että sitten kesällä mahdut niihin vaatteisiin.Mulla nousi 3 kokoa 2 vuoden aikana joten tuskin mahdun kesään mennessä...

    VastaaPoista
  2. Broccolin kanssa ollaan tehty samantapaista pastaa, paitsi anjovis jätetty pois. Oliiviöljynä kun käyttää sitruunalla maustettua öljyä saa hiukan raikkautta makuun.

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Kiitos!!! Ja telkkari vielä vaan lisää niitä kilosia.

    Mikko: En oikein tiedä miten se kotoinen kilohailianjovis näihin taipuisikaan, mutta kannattaa kokeilla öljyyn säilöttyjä sardellifileitä.
    Ja kiitos sitrusvinkistä, sitruuna ja parsa sopii kyllä makoisasti keskenään!

    VastaaPoista
  4. Joo, meillä on kotona tuubillinen Italiasta tuotua sardellitahnaa. Suomalaisia anjoviksia en suostu käyttämään mihinkään!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements