Kyyttöbullerot

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Otin ja ostin puolikkaan kyyttösonnin. Sitä on nyt sit niin paljon, että kesämarjojen pakastamisesta ei tartte edes haaveilla. Mutta ei se mitään, kyyttö on parasta, tämä kyseinen puolikas tulee Ojanteen luomutilalta.
Telkkarista näin (sanoisin FST:ltä) kun sellainen mies, jonka lapsi surautti kerran marjasmoothien tehosekoittimella kattoon, teki salaattia jogurtista ja persikoista. Näytti kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkulliselta, että tekaisin sitä tuohon pullien kylkeen. Salaatissa on siis vain persikoita, minttua, jogurttia, mustapippuria ja oliiviöljy. Ja hyvää oli, ei pelkästään näyttänyt.

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
500 g kyyttöjauhelihaa
100 g fetaa
2 rkl pestoa
mustapippuria

Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna molemmat mahdollisimman pieniksi kappaleiksi ja kuullota öljyssä pehmeiksi.
Sekoita kullotetut sipulit jauhelihaa, lisää murustettu feta ja pesto ja mausta mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi, muotoile pulliksi ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.




3 kommenttia

  1. Herkkusuut keittiössä! Parasta mitä YLEllä parhaillaan on tarjolla. Tänään tulee viimeinen jakso ja sitten ei tiedäkään koska Harry – med far i køkkenet palaa :(

    VastaaPoista
  2. Heps, bullerot vaikuttavat herkullisilta, millä jauhat lihan?
    Täältä saisit noutohintaan käsikäyttöisen lihamyllyn (sellaisen vanhanaikaisen), jossa on lisälaitteena kapistus, joka jauhaa esim. vehnänoraan mehuksi (YÄK).

    t.äiti

    VastaaPoista
  3. Jams: Ehkä Harrya voi kattoa netistä?

    Äiti: Kyllä sen lihan on joku muu jauhanut. Ja kuten jo todettiin, niin se sun vääntimes jauhaa korkeintaan ruohoa, vaikka hieno olikin! :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements