Banaani-pekonirullat ja persiljapesto

lauantai 5. syyskuuta 2009

Paikallistin TGRWT-tapahtuman Anu Hopian mainiosta blogista. TGRWT = they go really well together. Homman nimi on lyhykäisyydessään se, että Martin Lerch esittelee blogissaan kaksi raaka-ainetta, joissa on samoja aromiaineita, vaikka niillä ei muutoin olisi mitään tekemistä keskenään. Samaan tyyliin kuin kotoisa ruokahaasteemme, isännöi tapahtumaa aina joku blogi ja kulinaristit ympäri maailman saavat kehitellä ja esitellä reseptejään näistä yhdistelmistä. Kokeilussa on ollut mm. valkosuklaa ja kaviaari, parmesaani ja kaakao sekä aprikoosi ja kantarelli.
Tuolta siis bongasin pekoniin käärityt banaanit, jotka oli täytetty persiljaisella tuorejuustolla. Muokkasin ruoasta oman versioni.
Mietin olisiko pitänyt käyttää ruokabanaaneja, mutta ihan peruksinen luomureilu toimi erinomaisesti. Banaanin ja persiljan yhdistelmä oli todellakin erinomainen ja voin lämpimästi suositella tätä alkuruoaksi.

Neljälle
3- 4 banaania
mustapippuria
12 siivua pekonia
1 ruukku lehtipersiljaa
20 g parmesaania
0,5 rkl pinjansiemeniä
minimalistinen nokare valkosipulia
2 – 4 rkl oliiviöljyä

Kuori banaanit ja leikkaa ne 3 – 4 neljään pätkään banaanin koosta riippuen. Pippuroi banaanit ja kääri kunkin kappaleen ympärille siivu pekonia. Asettele uuniastiaan sauma alassuin. Paista pekoniin käärittyjä banaaneja 220-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia kunnes pekoni kypsyy.
Banaanien uunittuessa valmista pesto. Laita kaikki pestoainekset tekosekoittimeen tai monitoimilaitteeseen tai mihin nyt ikinä ja jauha hienoksi.
Tarjoile pesto kuumien banaanien päällä.



11 kommenttia

  1. erikoinen yhdistelmä kyllä...mutta jos sä kerran sanot että se on hyvää...;)

    VastaaPoista
  2. Tuo on niin perverssi yhdistelmä, että sitä on pakko kokeilla. :)

    Banaani on minulle ikuinen ongelma: pidän siitä hillittömästi, mutta olen sille myös hillittömän allerginen, mutta uuni onneksi poistaa ongelman.

    VastaaPoista
  3. Jännä tapa käyttää banaania ja mielenkiintoinen yhdistelmä,kuten ylläolevissa kommenteissa jo mainittiin. Banaani ja persiljaa, pitää kokeilla....

    VastaaPoista
  4. Merituuli: Muakin ensin epäilytti, mutta oli oikeesti todella hyvää.

    Ari: Aika monet on allergisia banaanille, mutta tätä kannattaa kyllä kokeilla jos niitä pystyy uunitettuina syömään.

    Yaelian: Kannattaa noita linkeistä tutkailla mitä muuta mielenkiintoista voisi omassa keittiössä yhdistää.

    VastaaPoista
  5. Kuullostaapa mielenkiintoselta, joskaan en ikimaailmassa viitsisi itse noita värkätä.
    Thäh, ruokabanaaneja, mitenkäs ne eroaa normibanaaneista?

    t. kauas puusta pudonneen omenan äiti ;)

    VastaaPoista
  6. Hei,
    Hieno juttu, että olette tekin huomanneet tämän TGRWT-tapahtuman:-) Minäkin olen testannut nuo pekonibanaanit ja hyviksi todennut.

    Martin on muuten juuri lanseerannut uudet "kisan", jossa pitäisi löytää uusia reseptejä yhdistelmälle TOMAATTI ja MUSTA TEE. Reseptinkehitykseen olisi nyt aikaa kuukausi. Olisi hienoa saada sinne mukaan myös suomalaisia reseptejä. Ideoita?
    Anu Hopia

    VastaaPoista
  7. Kiva, että vihjasit Hopian blogista, en ollutkaan sellaista bongannut. Ilmoittauduin IWFS Helsingin lokakuun lopussa pidettävään keittiökemiaa-kokkaukseen (sinne saa muuten ei-jäsenetkin tulla, jos vain paikkoja on), jonka hän pitää ja on hauska tutustua aiheeseen vähän etukäteen. Kirjankin ostoa olen harkinnut, mutta nyt on tullut hankittua niin monta kirjaa viime aikoina. Onneksi on blogit. :)

    TGRWT-kisan avulla voisi varmaan löytää monia uudenlaisia ruokaelämyksiä, joita ei itse ajattelisi. Banaanipesto kuulostaa ainakin tutustumisen arvoiselta, jännä kombinaatio, joka kuitenkin tuntuu suht luontevalta.

    VastaaPoista
  8. Todella mielenkiintoinen, jopa härskin oloinen yhdistelmä :D Tosi hassulta kuulostaa, mutta uskon kyllä että on hyvää..

    VastaaPoista
  9. Äiti: Mä voin joskus tehdä sulle jos suostut syömään pekonia.

    Anu: Mulla on jo kehitteillä parikin reseptiä seuraavaan aiheeseen. Toivottavasi muutkin Suomesta, myös sinä, osallistuvat!

    Rauna: Mulla on Anun blogi bloggerissa seurannassa, suosittelen!
    Pitäiskö lähteä mukaan kurssille, suunnittelinkin sitä (tai jotain kurssia) jo keväällä.

    Insanity: Banaani ja suolaiset on kyllä hyvä yhdistelmä, persija on vähän kuin bonusta. :)

    VastaaPoista
  10. Joo, tule! Mutta ilmoittaudu pian (tää on käsittääkseni vielä vähän edullisempi kuin moni muu vastaava), nettisivuilla on ohjeet.

    VastaaPoista
  11. Minulla on jo ensimmäiset tomskuviipaleet marinoitumassa kolmessa erilaisessa teessä, niin että eiköhän multakin jotakin lähde syntymään:-) Laitan pohdintojani omille sivuilleni (molekyyligastronomiaan), josta voi käydä kurkkimassa. Tällä hetkellä yritän testata, olisiko noista aromiaineiden tuoksuista (ruusu, minttusuvun yrtit, mansikka ja vanilja) joitakin lisävinkkejä siihen, mitä makuja/aromeja reseptiin voisi laittaa mukaan. Olisi hienoa saada sinne nyt useampiakin suomalaisreseptejä mukaan. Seuraava askel on sitten vaikka emännöidä Suomesta yhdessä yksi kierros...

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements