Paprikaa ja makkaraa

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Mulle tulee tästä ruoasta mieleen Unkari, vaikkei tässä nyt mitään unkarilaista olekaan. Unkari on hieno paikka!
Makkarana käytin bratwurstia. Alun perin oli tarkoitus laittaa lammasmakkaraa, mutta sitä ei ollutkaan ruoanlaiton hetkellä saatavilla. Kai tämä on enempikin kastike kuin pata ja tämä käviskin kivasti pastan tai polentan kanssa. Fetajuusto maistui hyvältä soosin kanssa.

2 punaista paprikaa
2 valkosipulinkynttä
1 chili (tai kaksi peperoncinoa)
4 lihaisaa makkaraa (400 g)
1 tlk tomaattimurskaa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutio. Laita paprikat keskilämpöiseen pannuun öljytilkkaan.
Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet, siivuta chili. Lisää valkosipuli ja chili pannuun. Tarkista lieden lämpö, että valkosipulit eivät pääse palamaan.
Pätki makkarat ja pistä pannuun, paista hetki. Lisää tomaattimurska ja laita kansi päälle. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
Mausta tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lorauta mukaan aimo luraus oliiviöljyä, sekoita ja anna makustua muutama minuutti.


1 kommentti

  1. Mulle tulee tästä ruoasta mieleen syksy, sysimustat illat, savusauna (olisikin) ja kynttilät. Tänään tosin oli aika kesäistä, pystyi caprit ja paita päällä käymään koiran kanssa kävelemässä.

    Votkinin makkaraa tai oikeastaan nakkia maistoin eilen, kun nappasin mukaani lähikaupasta. Loistavan lihaisaa. Viime kesänä syöty biisoninmakkara on silti ehkä se paras makkaramuisto aikoihin, toisaalta en nyt niin kovin usein makkaraa enää syö. Mutta se oli kuitenkin toimivaa, tuhtia ja terveellistä lähiruokaa (mökin lähellä siis).

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements