Maa-artisokkakeitto

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Maa-artisokka on todellista prinsessaruokaa, on siinä sen verran sivistyneen hienostunut maku! Mielestäni morkula muuntuu parhaiten alkupalakeitoksi ja olenkin aiheesta kehitellyt kohtuullisen monta muunnelmaa. Tässä valkosipulisessa versiossa voisi kasvisliemen korvata valkkarilla ja tää on tosi kevyttä kun ei ole kermaa.
Luonnonjogurtin pitää olla kunnollista lohkeilevaa kamaa niinku bulgariaa tai parta-äijää, ei mitään luirua.
Valkosipulit pitää paahtaa oikeesti tosi miedolla lämmöllä tai mönkään menee.

1 kg maa-artisokkia
5 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
5 – 7 dl kasvislientä
luonnonjogurttia
lehtipersiljaa

Kuori maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen odottamaan keittämistä. Kuori valkosipulin kynnet ja likistä ne rikki veitsen lappeella.
Laita kattilaan öljy ja valkosipulit ja paahda hyvin miedolla lämmöllä muutama minuutti, valkosipuli ei saa ruskistua. Lisää artisokat ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Keitä kunnes artisokat ovat pehmeitä.
Soseuta. Tarjoa luonnonjogurtin ja lehtipersiljasilpun kanssa.



2 kommenttia

  1. Mun pitäisi kyllä joskus kokeilla tuota maa-artisokkaa.Täällä sitä löytyy helposti mutta en vaan ole sitä käyttänyt koskaan.Houkuttelevalta kuulostava keitto!
    Nätin kuvan laitoit muuten tuonne itsestäsi....

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Kiitos. Maa-artisokasta on kyllä moneksi, mun lemppari vaan on tämä keitto.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements