Ruis-kuminafocaccia

perjantai 9. lokakuuta 2009

Päätin tehdä vähän kokeilua leivällä, oli sellaista ruokaa, joka kaipasi vähän mausteisempaa lisuketta. Oli oikein onnistunut kokeilu, sopii mukavasti viileisiin syysiltoihin keiton kanssa nautittuna.
Jauhojen määrä ohjeessa on ihan hatusta, ja tätä tosiaan kannattaa kohottaa sitten vielä vuossakin.. Öljyä on paljon, vähentää se joka haluu.

2,5 dl vettä
10 g hiivaa
1 tl sormisuolaa
1 dl ruisjauhoja
7 – 9 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
juustokuminansiemeniä

Liuota hiiva veteen. Lisää puolet suolasta. Sekoita taikinaan ruisjauhot ja sitten vehnäjauhoja desikerrallaan. Lisää lopussa puolet öljystä. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi käsin tai koneella.
Anna kohota 2 tuntia liinalla peitettynä.
Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa taikina uunivuokaan ja painele se siihen tasaisesti. Pirskota päälle loput öljystä ja suolasta, mausta kuminalla. Anna hetki kohota.
Paista 225-asteisessa uunissa 15 – 20 min.


3 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements