”Carpaccio”

lauantai 23. tammikuuta 2010

Ihka oikeaan carpaccioon tulee ihanaa mureaa ohuen ohueksi leikattua naudanfileetä ja se onkin äärimmäisen helppo ja herkullinen alkuruoka. Mitä nyt tarvitaan erinomainen veitsi ja mielellään pakastin, kohmeisen lihan siivuttaminen paperin ohueksi on huomattavasti helpompaa kuin jääkaappikylmän.
Tästä on hirvee helppo vielä oikasta ja Carpaccio-henkinen alkuruoka syntyykin myös yksinkertaisesti leikkeleestä, tällä kertaa italialaisesta villisikasalamista ja lisänä vielä rucolaa mahtavalla kastikkeella!

Neljälle
4 rkl oliiviöljyä
1 pienen sitruunan puristettu mehu
2 rkl parmesaaniraastetta
mustapippuria
4 kourallista rucolaa
100 g herkkuleikkelettä
1 sitruunan kuori

Mittaa öljy kulhoon. Halkaise sitruuna ja purista mehu öljyyn. Tästä samaisesta sitruunasta kannattaa leikata ohuita kuorisuikaleita jo ennen mehujen puristamista, helpompaa..
Vatkaa öljy ja mehu vaaleaksi. Lisää parmesaaniraaste ja mustapippuri, sekoita.
Sekoita kastike rucolaan.
Kasaa salaatti lautasille ja asettele päälle villisikasiivut. Koristele sitruunankuorilla.




2 kommenttia

  1. Kuulostaa todella hyvältä. Pitää kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  2. Ari: kiitos, ja niin helppookin. saa tosi nopeesti alkuruoan vaikka ihan arkenakin. tuota kastiketta kannattaa kokeilla muuhunkin.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements