Karamellisoitua sikuria

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Alkuperäinen ohje on BBC Foodista ja Sophie Grigsonin käsialaa. Hedelmäkulhossa lepäilevä appelsiiniksi muistamani sitrushedelmä osoittautuikin verigreipiksi kun ruoanvalmistushetki oli käsillä, joten tuplasin vain hunajan määrän ja hyvää tuli. Tai hyvää ja hyvää, oli varmaan hyvää jos tykkäs. Ruokavieras ainakin tykkäs, se söi tämän paahtopaistin lisukkeen viimeistä palasta myöten. Itse sain nielaistua yhden lehdykän kun nopeesti nielaisin, tämä meni minun osaltani vakavaa henkistä allergiaa aiheuttavaan lämmitetyn klorofyllin ryhmään.














4 sikuria
25 g voita
4 rkl hunajaa
½ verigreippi
mustapippuria














Poista sikureista kannat ja halkaise pitkittäin. Erottele lehdet.
Voitele uunivuoka voilla. Lado sikurinlehdet vuokaan limittäin.
Valuta päälle hunaja ja greippimehu. Tiputtele loput voista vuokaan nokareina, mausta vielä mustapippurilla.
Paista 180-asteisessa uunissa n. tunti välillä lehtiä käännellen.



4 kommenttia

  1. Yaelian: Ruokavieraan käytöksestä päätellen voin suositella!

    VastaaPoista
  2. Olen maistanut moisia kerran naapurissa mintulla maustettuina (superherkullisia, ne tarjoiltiin niin ikään paahtopaistin kera) ja toisen kerran omassa keittiössäni valmistettuina (superpettymys). Kokeilin niitä myös täytettyinä, siten olivat jo parempia. Kitkeryyttä on vaikea poistaa, mutta kun se onnistuu, ovat taivaallisia!

    VastaaPoista
  3. Sitruunainen: Olispa tarjolla ihania italialaisia vähän kitkerämpiä sikureita..
    Kokeile joskus pancettan kera pastan kanssa, ellet jo ole. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements