Nopea possupata

torstai 11. maaliskuuta 2010

Valmistusaika 40 minuuttia. Ruoka valmistuu syvässä pannussa ja lyhyen kypsennysajan johdosta kasvikset pysyvät mukavasti napakoina, lisuke syntyy siis samalla pannulla. 40 minuuttia on mielestäni tarpeeksi vähän, joten ruoka kuuluu osastoon nopeat arkiruoat.
Odotellessani padan valmistumista, koetin opetella lihan leikkauksen saloja, mutta salaisuudeksi jäi. Kun salat eivät suomeksi auenneet (tarjontaa on liian vähän), päätin siirtyä italiankieliseen lihapalatietouteen, mutta ei siitäkään mitään tullut kun joka ruhon osalla on Italian eri kaupungeissa ja maakunnissa eri nimi. Ehkä otan halliin ensi kerralla mukaan tulosteen, ja näytän siitä mitä osaa olen vailla.

500 g possun niskaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 nauris
pala palsternakkaa
1 sellerin varsi
1 laakerinlehti
1 rkl kuivattua timjamia
0,5 dl omenasiideriä
1 omena
4 perunaa
suolaa
mustapippuria

Paloittele liha. Kuori ja pilko kasvikset. Ruskista lihapaloja kuumalla korkeareunaisella pannulla.
Lisää pannun sipulit, porkkana, nauris, palsternakka, selleri, laakeri ja timjami. Kääntele kasviksia pannulla muutama minuutti.
Kaada siideri pannuun ja peitä pannu kannella. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.
Lisää pannuun omena ja perunat, kuutioituina. Mausta suolalla ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
Mausta mustapippurilla.



3 kommenttia

  1. Mä olen myös usein kironnut sitä, että en ole etukäteen ottanut keittokirjaa mukaan hallissani käydessäni. Tosin joutuisi varmaankin tilaamaan etukäteen jos haluaisi jonkin vierasmaalaisen leikkauksen.

    VastaaPoista
  2. Tämä kyllä selättää isommankin nälän!
    t.äiti

    VastaaPoista
  3. Ari: Jotenkin myös hämmentävää, että suomalaisessa leikkauskuvassa on joku 5 osaa ja italialaisessa jopa 23..

    Äiti: Selätti kyllä monena päivänä. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements