Selleri-omenahillo

lauantai 6. marraskuuta 2010

Hillon tekemisessä on jotain todella hienoa. Erikoisistakin aineista syntyy pelkällä sokerilla ja keittämisellä maittavaa säilykettä. Lopputulos on somia lahjaksikin kelpaavia makoisia purnukoita.
Ja hillohan sopii melkein kaikkeen! Paahtoleivän päälle, letuille ja pannarille, puuroon, muroihin, kroisanttiin, leivontaan, kastikkeisiin.. Ja ihan erityisen hyvin juuston seuraksi.
Selleri-omenahillo on nimenomaisesti juuston seuraksi ajateltu Viini-lehden numerossa 4/2010.

250 g varsiselleriä
500 g omenoita
puolikas sitruuna
puolikas appelsiini
1 dl vettä
4 dl hillosokeria

Pilko (ja kuori tarvittaessa) pestyt sellerin varret. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi. Laita kaikki kuutiot kattilaa, lisää sitrushedelmien raastetut kuoret ja puristetut mehut sekä vesi. Keitä kunnes omenat alkavat soseutua.
Lisää hillosokeri ja keitä hiljalleen n. 15 minuuttia.
Purkita 150-asteisessa uunissa kuumennettuihin lasipurkkeihin. Täytä purkit niin täyteen kuin ne ikinä menee, sulje kannet tiiviisti ja jäähdytä.
Säilytä viileässä.
















Herra Prinsessa lupasi jo tänään opetella käyttämään mein hienoa kameraa, jospa hillokin lakkais näyttämästä.. jokainen näkee itsekin miltä. :)

1 kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements