Peruna-kurpitsalisuke

lauantai 11. joulukuuta 2010

Pelastin jääkaapista elinkaarensa loppua vääjäämättömästi hiipivät vihannekset lammaspadan lisukkeeksi. Potaatit ja kurpitsa sopivat yhteen erinomaisesta ja sapuske ylitti kaikki odotukseni.

Ensin tosin tuumasin tehdä kurpitsamuusia ja lähdin googlaamaan josko siihen löytyisi joku näpäkkä ohje. Ja löytyihän siihen, ihkaensimmänen hakutulos johti, kuinka ollakaan, suoraan Prinsessakeittiöön! :)

4 - 6 rosamundaa
1 talvikurpitsa
veitsenkärjellinen jauhetua muskottipähkinää
hyppysellinen suolaa
1 rkl voita
2 dl parmesaaniraastetta
Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa, palat saisi olla kaikki suunnilleen samankokoisia. Kurpitsan kuoriminen on muuten julmettua hommaa, tarvitaan hyvin terävä veitsi ja vakaat kädet. Kurpitsasta pitää myös poistaa siemenet.
Keitä vihanneskuutiot hyvin kypsiksi, kaada vesi pois ja laita kuutiot uunivuokaan. Lisää muskottipähkinä ja suola. Sekoita, kuutiot saavat hieman murskaantua sekoitettaessa.
Nokaroi voi tasaisesti pitkin vuokaa. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Laita 250-asteiseen uuniin kunnes juusto on reippaasti värittynyt, mutta kuitenkin vielä ruskean puolella.



2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements