Piparinen piimäkakku

torstai 23. joulukuuta 2010

Piparkakkutaikina on tunnetusti huomattavan paljon parempaa kuin kypsä lopputuote. Tässä Maku-lehdestä (6/2010) apinoidussa kakussa on ihan tismalleen piparitaikinan maku ja sitä voi kiskaista vaikka koko halon ilman ikäviä suolistollisia vaikutuksia (ei kaikki tosin, mutta minä ainakin).

Kopsin vielä ohjeen tähän, vaikka mitään muutoksia en tehnytkään. Ohjeen kinuski-juustokuorrutuksen tosin jätin tekemättä, vaikka olishan se ollut hieno, piparitaikina piparitaikinana!

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl soodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 1/2 dl piimää
2 omenaa raastettuna
100 g voita sulatettuna

Kuivat sekaisin, märät nopeesti sekoittaen joukkoon. Valmistuu 175 asteessa noin 50 min.





















Huomatkaa kakun alla aito ruotsalaiskuninkaallinen liinavaate!

2 kommenttia

  1. Minäkin olen ihalillut tuota ohjetta kuorrutuksineen kaikkineen, mutta jää nyt tekemättä. Suolaista puoltakin on niin paljon...ja konvehteja.

    Hieno liina! Pikkasen hymyilytti jo ennen kuvatekstin hoksaamista.

    Oikein tunnelmallista ja ihanaa Joulua teille kummallekin!

    VastaaPoista
  2. Merituuli: Jälkijouluja teille kaikille myös! Onnistuin pitämään kakkuani hieman liian kauan uunissa, eikä sitä tullut samalla tavalla kosteaa kuin tädilläni mää viikolla maistamani. :(

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements