Porkkanainen lasagne

maanantai 3. lokakuuta 2011

Valtavaan lasseen saa lisää volyymiä porkkanalla, menee vähemmän lihaa, on terveellisempää, on halvempaa. Ja erityisen kätevää jos on tullut ostettua jättisäkillinen luonnottoman isoja porkkanoita.
Jos ei millään jaksa tehdä ite lasagnea, niin kerrottakoon, että Stockmannin keittiön versio on ihan tolkuttoman hyvää. Mut niin oli kyllä tääkin.

1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
300 g jauhelihaa
2-3 isoa porkkanaa raastettuna
500 g tomaattimurskaa
kuivattua oreganoa, ainakin 2 tl
suolaa
sokeria
mustapippuria

juustokastiketta

juustoraastetta

Kuori sipulit. Kuutio keltasipuli ja siivuta valkoinen. Kuullotua sipuleita isossa pannussa oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja kypsennä. Lisää porkkanaraaste ja kuullota taas hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä lempeällä lämmöllä kunnes porkkanat ovat kypsiä, noin puoli tuntia. Tarkista maut ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää kastikkeeseen lopuksi vielä oliiviöljyä.

Juustokastikkeen ohje Pirkka lasagne-levypaketista, juustoa ainakin kaksinkertaisesti.

Lado vuokaan kerroksittain kastikkeita ja lasagnelevyjä. Viimeisimmäksi tulee juustokastiketta ja sen päälle juustoraastetta. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin 40 minuuttia.


2 kommenttia

  1. Enpä ookkaan tunkenu lasagneen porkkanaa koskaan raasteena, enkä noin paljoa. Mutta tässä hetken mietittyäni tulin siihen tulokseen että se olis varmaan tosi hyvää! :D Ihanan näköistä tuo sun lasagnes, olispa mullakin vuoka mihin mahtuis tekemään noin monta kerrosta.

    VastaaPoista
  2. Tintsu: Porkkana sopi tähän todella hyvin, se sointui erinomaisesti tässä käytettyyn punaleimaemmentaaliin. Jos vierastaa porkkanan makeutta, vois kastikkeeseen lorauttaa ruokalusikallisen punaviinietikkaa jo siinä vaiheessa kun jauheliha menee pannuun.

    Ei tuossa ole kuin neljä pastalevykerrosta. Vuoka taisi olla Iittalan Kokon jo mallistosta poistunut neliskanttinen n. 6 senttiä korkee. Kyllä se täyttyikin lähes äärtä myöten. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements