Nauriscurry

maanantai 28. marraskuuta 2011

Uusi Musta pyysi kokkaamaan naurista ulkomaisin vivahtein. Tässä olis nyt vivahdetta currymaisessa muodossa. Nauris taipuu tähän useimmiten kukkakaalista ja kikherneistä valmistamaani sapuskeeseen erinomaisesti. Curry on muutenkin sellaista helponmukavaa talviruokaa, johon voi laittaa itämaisia lämpimiä mausteita vähän sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.
Oma naurisvalintani osui kaskinauriisiin, noihin perisuomalaisiin maatiaisjuureksiin. Helsinkiläiset voivat noutaa omansa mm. Hakaniemen Hallista Satumarjan Luomupuodista ja ainakin ennen niitä sai myös S-ryhmän isommista kaupoista.

2 - 3 kaskinaurista
2 - 3 rkl öljyä
2 tl chiliä
3 tl jeeraa
2 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1 tlk tomaatteja
1 dl vettä
tuoretta korianteria

Kuori ja kuutioi nauriit. Kuori sipulit ja inkivääri, hienonna sipulit ja raasta inkivääri.
Kuumenna mausteet tuoksuviksi kuivalla pannulla. Lisää öljy, sipulit ja inkivääri pannulle, pyöräytä hetki ja lisää sitten nauriit. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää tomaatit, huuhtele tölkkiä desillä vettä ja lisää pannuun.
Keitä hiljalleen kunnes nauriskuutiot ovat pehmeitä.
Tarjoile kardemummalla maustetun täysjyväriisin ja tuoreen silputun korianterin kanssa.


3 kommenttia

  1. Kiva ohje!Nauris taipuu moneenkin,olen viime päivinä huomannut.Itsekin postasin nauriksesta ja se oli muutenkin eka nauriskokemukseni:D

    VastaaPoista
  2. Mä mietin kans, että nauris olis varmaan onnistunut raaka-aine johonkin curryyn. taidan tehdä kun niitä vielä jäi tuonne kaappiin.

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Mun suosikka taitaa kuitenkin olla naurisraaste, se ei vain ole kovin vatsaystävällistä.. :)

    Nanna: Curry oli oikein hyvää, mutta tein sitä aika paljon. Seuraavana päivänä oli parasta, kolmannella syöntikerralla tökki jo aika pahasti. :D

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements