Spaghetti con ceci - spaghettia ja kikherneitä

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tällainen ihan mahtava talviruoka löytyi Smitten Kittenistä. Kikherneet on niin mahdottoman hyviä. Pientä modifikaatiota tein reseptiin raaka-aineiden pakosta, kuten vaihdoin tuoreen basilikan kuivattuun salviaan. (Sonnentorin salvia on kuivattu kokonaisena eli se on lehtiä eikä murua.) Sopii kikherneiden kanssa ihan älyhyvin.

Blogger-asiaa:
Tietääkö joku miten tuon kohdan 'toiminnot' saa tosta alhaalta pois kokonaan? En yhtään muista miten sen olen siihen saanut enkä saa sitä nyt enää pois.

Onko tunnisteiden päivittämiseksi muuta keinoa kuin poistaa ne postauksista yksitellen?
Miten saan ylipäätään poistettua tunnisteita?

Amerikkalaiseen tapaan tämäkin ruokamäärä on aika valtava:

1tlk kikherneitä
1,25 dl vettä
150 g pekonia ohueksi siivutettuna
oliiviöljyä
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulinkynttä siivutettuna
1-3 kuivattua pikkuchiliä, tulisuuden mukaan
muutama kuivattu salvianlehti
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
500 g spaghettia
pari desia pastan keitinvettä
parmesaania


Laita suurin osa kikherneistä kera veden tehosekoittimeen tai muuhun möyhentimeen ja päästä vähän surrur. Ei tahnaksi saakka, kunhan hernehet vähän rikkoontuu.
Rapsakoita pekoneita kuumalla pannulla. Kun ruskeusaste on sopiva, lisää öljy, sipulit, chilit ja salvia. Kuullottele hetkinen.
Lisää tomaattimurska ja kikhernemurske.
Keitä hiljalleen kannella peitettynä noin 20 minuuttia.

Keitä spaghettit. Säästä muutama desi keitinvettä.
Tarkista kastikkeen maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita spaghettit kastikkeeseen, lisää keitinvettä desi kerrallaan. Keitinvettä todella tarvitaan ja sitä saattaa mennä aika paljonkin.
Korista jäljellä olevilla kikherneillä, päälle pikkasen raastettua parmesaania ja avot.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements