Punajuuripasta

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

En kyl tiiä oliko tosta punajuurten kärventämisestä mitään iloo, mutta niin alkuperäisreseptissäkin kehotettiin tekemään ja siinä käytettiin etikkapunajuuria, yäk.
Ohje on reippaasti mukaeltu Yhteishyvä Ruoka -lehdestä, kuten edellisen aiheeseen liittyvän postauksen kommenteissa lupasin.
Kertakaikkisen erinomainen sapuske, tulee varmasti tehtyä toistekin.

öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

400 g jauhelihaa
öljyä
500 g punajuuria
1 prk kapriksia
1 pkt fetaa
kourallinen lehtipersiljaa
500 g keitettyjä pennejä (kuivapaino)
parmesaaniraastetta


Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa, lisää sipulit ja jauheliha. Paista kunnes liha on kypsää. Lisää pannuun kuoritut ja raastetut punajuuret sekä kaprikset. Paista vielä hetki sekoitellen.
Kuutioi feta.
Sekoita punajuuri-jauhelihapaistos, feta, hienonnettu persilja ja keitetty pasta keskenään. Kuorruta juustoraasteella.
Paista 200-asteisessa uunissa kunnes juusto on saanut kylliksi väriä.


2 kommenttia

  1. Lisäätkö vielä jauhelihan määrän, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin lie sekin kadonnut.. Mut nyt on siellä! Kiitos huomautuksesta.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements