Nakkiminestrone

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kuukaudet ajavat Yhteishyvä Ruoka -lehdistä ohi eli olen aika tavalla kolme numeroa myöhässä ilmestyneistä lehdistä. Pikkuisen joutui penkomaan kotiamme miehittäviä pinoja, jotta edes löysin lehdet.
Huhtikuun numerosta ei olis tehnyt alkuun mieli niin mitään, mutta nakkikeittohan on (melkein) aina hyvää. Varsinkin kun nakkikeiton ainekset eivät maksa juurikaan paljoa.
Reseptin olen tähän ihan suoraan kopioinut Yhteishyvän nettisivuilta, koska sitä haasteen luonteen omaisesti melko prikuulleen noudatin.
Käytin kanaliemikuutioita, yhden annostölkillisen tomaattimurskaa, tummaa makaroonia ja kuivattua oreganoa. Mut me ei syöty ruisleipää.
"Tuoksuu kouluruualle", kuului Herra Prinsessan ensiarvio, johon minä epäilemään myös makumaailman löytyvän koulumaailmasta. Koulussa oli musta paljonkin hyviä ruokia. Tämä nakkiminestrone ainakin oli todella hyvää!

1 paketti (500 g) nakkeja
1 rkl öljyä
1,2 l vettä
2 lihaliemikuutiota

1 pussi (450 g) isoja pakastekeittojuureksia
3 rkl tomaattisosetta
1,5 dl ruispastaa tai tummaa makaronia
1 tl basilikaa tai oreganoa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pilko nakit ja ruskista ne kevyesti kattilassa. Nosta nakit syrjään. Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuutiot, keittojuurekset, tomaattisose ja pasta. Anna keiton kiehua noin 7 minuuttia. Lisää joukkoon nakit ja mausteet. Anna keiton kiehahtaa. Tarjoile keitto ruisleivän kanssa.


Lyhyesti: Valmistan tänä vuonna joka kuukausi yhden huolella valitun ruoan S-ryhmän kanta-asiakkaille toimitettavasta Yhteishyvän Ruoka -lehdestä.
Sarjassa aiemmin ilmetyneet:

Ja vielä lopuksi Hävikistä herkuksi -vinkki, vaikka tempauksen virallinen osuus onkin jo ohi: pastapussien jämät sopivat hyvin keittoihin lisättäviksi. Makaroonia isommille pastakuvioille kannattaa näyttää näpäkästi vähän kaulinta ennen keittoon lisäämistä.

1 kommentti

  1. Hyvä kuivamakaronin jämä-hävikki vinkki! Ei ollut tätä tainnut kukaan muistaa vinkata, en ainakaan muista nähneeni. Hyvä, että muistutit, mulla on aina epämääräisiä kuivapastajäämiä

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements