Raakaa lohta ja avokadoa

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Toukokuinen ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi -tempaus ei Prinsessakeittiössä (omasta) ennakkotoiveesta huolimatta aiheittanut postauksien tulvaa. On ollut muuta ja ruokahalu kateissa.
Tavoitteena täällä oli nollahävikki. Ihan nollaan ei päästy, sillä syömään opetteleva vauva aiheuttaa väistämättä jonkinmoista jäteläjää. Lisäksi sekä jääkaappiin että hellalle unohtui pari pataa ja sisällön joutui biotuhoamaan.
Silmämääräisesti arvioituna hävikin määrä pieneni kuitenkin normikuuhun verrattuna huomattavasti, sillä mietin jo kaupassa paljonko mitäkin raaka-ainetta tarvitsen ja mitä tehdä ylijäämille. En tehnyt mitään ihmeellisiä heräteostoksia ja söimme leivistä kantapalatkin. :)

Kotitekoinen sushi aiheuttaa aina jonkinmoisen lohiylijäämään. Lohikauppareissulla ostin tämä hävikki mielessäni syöntikypsän avokadon ja kotikaapista löytyi vielä sitruuna, josta oli jo kuori käytetty, sekä pari kevätsipulinvartta, joita tuntuu aina olevan ylimääräisiä.



 



































Raakaa lohta ja avokadoa:
Kuutioi lohi sopiviksi suupaloiksi.
Halkaisen avokado ja laiskuuskypsyysasteesta riippuen kuori ja kuutioi tai kuopaise lusikalla sopiviksi suupaloiksi.
Laita kaksi edellä mainittua kulhoon, purista päälle yhden sitruunan mehu.
Siivuta pari vartta kevätsipulia, myös vihreät osat ja sekoita joukkoon.


2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements