Paahdettu peruna-pekonisalaatti

perjantai 6. heinäkuuta 2012

No näinhän siinä kävi, että mä jäin jonkun sortin koukuun näihin kuppasiin uusiin perunoihin! Erilaista salaattia on tehtynä ja vielä ajatustasolla toteutusta odottamassa.
Perunasalaatissa on sellaista one-potin henkeä, muuta särvintä ei välttämättä tarvita lainkaan. Ruokaisuutta on helppo lisätä vaikka pekonilla ja juustolla kuten tässä tapauksessa.

Meillä menee nykyään minttua melkein joka ruokaan. Se kun ainoa yrtti meidän parvekkeella, joka kasvaa vinhasti. Muuta kaipaisivat enemmän aurinkoa. Toivottavasti tämä juuri alkanut kesäinen lämpö vähän vauhdittaa kasviston rehevöitymistä.

uusia perunoita, varmaan sellainen puoli kiloa
oliiviöljyä
paketti pekonia (onko se 170 grammaa?)
fetaa (100-200g)
kourallinen vihreitä oliiveja
2 kevätsipulia
yhden sitruunan kuori
pino mintunlehtiä
mustapippuria

Pese ja halkaise perunat, isommat neljään osaan. Lado uunivuokaan ja kaada joukkoon öljy. Sekoita, työnnä 200-asteiseen uuniin 40-50 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Siivuta pekoni ja paista rapeaksi.
Kuutioi feta.
Poista oliiveista kivet jos tarpeen ja hienonna karkeasti.
Siivuta kevätsipulit, myös vihreä osa
Raasta sitruunasta kuori.
Sipellä tai siivuta tai vaikka revi minttu.
Sekoita kaikki aineet keskenään, mausta mustapippurilla.




6 kommenttia

  1. Nams, näyttää herkulta! Meilläkin on syöty nyt pari päivää ihanaa perunapaistosta, jossa parvekkeelta noukittuja yrttejä mm.minttua ja basilikaa. Ihan superhyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On niin mahtavaa vaan aamullakin kävellä partsille ja napsaista leivän päälle vähän vihreetä.

      Poista
  2. tosi hyvää varmasti.. mitähän perunaa me saadaan elokuussa kun tullaan suomeen lomalle.. no joka tapauksessa maistuu paremmalta kuin täällä nämä puiset, joissa ei mitään makua. vitsit tekee mieli näitä kesäherkkuja suomalaisilla raaka-aineilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se aina menee, että ulkomailla alkaa kaivata suomalaisia juttuja, vaikkei niistä Suomessa edes välittäisi. :)

      Poista
  3. Olen pitkästä aikaa ehtinyt lukemaan ihania ruokaohjeitasi.

    Olen positiivisen yllättynyt terveestä tavastasi opettaa lapsellesi makuja ja ruokatottumuksia. Hienoa!!

    Niin moni arkailee ja syöttää lapselleen soseutettua ruokaa vielä 2-3 vuotiaanakin. Sitten niistä pienistä tulee sellaisia "kakojia" kun ruuassa onkin paloja, jotka pitäisi pureskella.

    Pieni prinsessasi oppii erilaisia makuja, rakenteita ja tuntemuksia saadessaan itse maistella ruokaansa. Ja te tosiaankin saatte syödä koko perheen kesken yhdessä, juuri niinkuin pitääkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kannustuksesta Maisa!

      Eilen Lapsi Prinsessalle tarjottiin ekaa kertaa ruokaa, jonka pohjana oli punaviini. Keitettynä tietenkin, hyvin kelpas. :D

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements