Täytetyt paprikat

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Couscous-täytteiset paprikat

Täytetyt paprikatkin voivat olla melkein juhlallista herkkuruokaa. Tämän kasvistäytteen tekeminen vie vähän aikaa, mutta kiireen tai leppoisan laiskuuden yllättäessä kaltatut tomaatit voi korvata halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Ohjeen määrillä täytettä tulee runsaasti, pitäisi riittää ainakin kuuden hengen paprikoihin. Jos täytettä jää yli, niin lurauta siihen seuraavana päivänä hieman oliiviöljyä, sekoita ja nostele rucola-pedille ja herkullinen kesäsalaatti on valmis!
Mikäli olet onnellinen grillinomistaja, kokeile kypsentää paprikat grillissä.

*Täytteestä saa helposti oman version vauvalle.

suippopaprikoita
5 tomaattia
1 kesäkurpitsa (keskikokoa)
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
iso lasillinen viiniä
tuoreita yrttejä (basilikaa, oreganoa, lehtipersiljaa, timjamia, minttua, mikä nyt ikinä suuhun sopii)
1 kesäsipuli
1 pkt fetaa
2, 5 dl couscousia (mitta kuivana)
parmesaania raastettuna

Kalttaa tomaatit ja poista siemenet, kuutioi. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja likistä valkosipulinkynsi. Laita pannuun oliiviöljy, kesäkurpitsat ja valkosipuli.
Poista valkosipulinkynsi kun se alkaa saada väriä. Kun kesäkurpitsat ovat hienoisesti ruskistuneet, lisää tomaattikuutiot ja viini. Keitä hiljalleen kastikkeeksi.
Lisää valmiiseen kastikkeeseen  silputut tuoreet yrtit ja keitetty couscous. *Ota vauvan annos täytteestä tässä vaiheessa.
Silppua kesäsipuli ja murusta feta, lisää kumpikin täytteeseen. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Lusikoi puolikkaisiin reilusti täytettä. Asettele öljyttyyn uunivuokaan ja peitä parmesaaniraasteella. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, parmesaanin pitää sulaa ja saada väriä.






5 kommenttia

  1. Meillä sienikausi alkoi eilen ja mietin juurikin vaaleaorakkaita paprikoiden täytteeksi. Hyvältä näyttää nämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun tunnistais jonkun muunkin sienen kuin kantarellin ja tatin! Itse kerättyjä kantarelleja onkin kaapissa oottamassa 3 litraa. Piirasia ja kastike tulee niistä. :)

      Poista
    2. Mekin opittiin orakas kunnolla vasta viime vuonna. Vaaleaorakas on itse asiassa yksi helpoimpia. Vaalea, epämääräisen muotoinen lakki (vähän kuin lampaankääpä mutta pienempi) ja lakin alla PIIKIT. Ja maku hieno! Meillä on täällä blogissa aika hyvä kuva: http://sillasipuli.blogspot.fi/2011/09/sienia-sienia-sienia-eika-edes.html

      Poista
    3. paitsi tämä on parempi kuva http://sillasipuli.blogspot.fi/2011/10/maailman-helpoin-sienipiirakka.html

      Poista
    4. Kiitti näistä kuvalinkeistä! Kerään siis jatkossa mukaani jos tuollaisia näen.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements