Nopea bruschetta

lauantai 18. elokuuta 2012

Tein lounaaksi pari nopeaa tomaatti-mozzarellaleipää uunissa. Perinteisessä bruschettassa grillatun leivän päälle laitetaan tomaattia, valkosipulia ja basilikaa. Minä laitoin kaikki ainekset basilikaa lukuunottamatta uuniin kerralla. Basilikankin voisi toki laittaa, mutta juuston alle.
Bruschettaan käy paremmin kuin hyvin eilisen leipä. Isot leivät käyvät vaikka lounaaksi sellaisinaan ja salaatin kanssa, pienemmistä tulee herkullinen alkuruoka.

Bruschetta

maalaisleipää
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
oliiviöljyä
basilikaa

Leikkaa tomaatit kahtia ja purista siemenet pois. Asettele tomaattipuolikkaat leipäsiivuille. Revi päälle mozzarella. Lurauta leiville runsaasti öljyä.
Paista 250-asteisessa uunissa (grillivastuksen alla) kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä.


























Prinsessakeittiö löytyy myös Facebookista.

8 kommenttia

  1. Ihanaa. Kun keksin mitä leivän asemasta, niin kokeilen heti. No gluteeniton näkkäri tietysti käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla näkkäristä vähän kuivaa ehkä? :)

      Poista
  2. Taitaa olla ettei mikään karppileipäversio korvaa tätä aitoa makua :) Ainakin niin olen huomannut. Meillä on ihanat leipävalikoimat täällä mutta mozzarelloissa olisi kyllä parantamiseen varaa.. Tosi hyvännäköisiä nämä, nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita jotain paikallista herkkujuustoa!

      Poista
  3. Sellaisia ei ole :D ei ole mikään juustojen ystävän maa tämä ikävä kyllä... mausteinen manteli

    VastaaPoista
  4. Tulipa nälkä. Ihana kuva :)

    Olen aivan huumassa bruschettaan tällä hetkellä, jäi päälle kahden viikon Italian lomasta jolloin niitä syötiin harva se päivä :) kotosalla laitan yleensä koko satsin kerralla uuniin, nopeaa ja helppoa. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kaksi viikkoa Italiassa, ihanaa!
      Toivottavasti mäkin pääsen pian.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements