Vuokapulla

maanantai 15. lokakuuta 2012

Vuokapulla kulkee kai nimellä bostonkakku. Niin tai näin, eri kätevä viemistuote. Kun pitää toimittaa esim. työpaikalle (niin kuin minun, paitsi ettei kukaan pyytänyt, että olisi oikeasti pitänyt, mutta leipominen on kivaa) iso satsi vehnäsiä, niin leivo ne vuokaan! Vuokapullan voi täyttää hillolla, pähkinöillä tai ihan peruksella korvapuustimeiningillä eli voita, sokeria ja kanelia. Minä leivoin pulliin perusmeiningin lisäksi omenaa.

Vuokapulla
1 annos pullataikinaa
500 g omenoita
2 rkl sokeria
175 g voita
kanelia
sokeria
1 kananmuna
raesokeria

Pullataikinan kohotessa valmista omenatäyte. Pese (ja kuori) omenat, poista siemenkota ja kuutioi. Laita kuutioit isoon pannuun, joukkoon 2 rkl sokeria ja 25 g voita. Hauduta lempeästi pehmeiksi. Ota sivuun ja soseuta.
Kauli kohonnut pullataikina tyynyliinan kokoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä voi. Sirottele päälle kanelia ja sokeria. Levitä lastalla omenatäyte levyn päälle.
Rullaa tiiviisti. Leikkaa 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi ja asettele leivinpaperilla vuorattuu tai voideltuun vuokaan. Voitele kananmunankeltuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa kullankeltaiseksi.


7 kommenttia

  1. Oot aikas ihana työkaveri, kun hellit työkamujasi pullalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tosi paljon leipoa eikä kotoa löydy syöjiä itseni lisäksi. Lapsi ja sen isä maistavat ja loput jää mulle. Terveys ja vyötärö kiittävät kun vien ylijäämät töihin. :)

      Poista
  2. Nami! Ja työkaverit olivat varmasti iloisia :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä keino saada omenoita pois, nimimerkillä pihat tursuaa täynnä omenoita :D
    Voisi joku päivä leipoa ihan peruspullaa, se on aina hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla pursuaa parveke. Onneksi on jo sen verran viileetä, että säilyvät siellä hyvin.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements