Uuden vuoden lämmin nakki-perunasalaatti

maanantai 31. joulukuuta 2012

Talvi on masentavaa aikaa monessakin mielessä eikä ollenkaan vähiten siksi, että aina on säkkipimeää ja jos ei ole, niin on pimeää silti. Valoisanakaan talvipäivänä ei ole meidän asumuksessa niin valoisaa, että mitään valokuvia onnistuisi ottamaan. Puhumattakaan niistä ajoista jolloin sitä ruokaa olisi tarjolla ja kuvattavissa.
Blogiringin muilta jäseniltä olen saanut tässä viimeisten viikkojen mittaan erittäin hyviä ohjeita, parhaimpana tämä Avaruusaseman postaus, jossa hienosti kuvinensa osoitetaan mihin sillä lampulla lyysataan jne. Mullahan ei mitään tuollasta studiovalaisinta ole (eikä ainakaan näihin neliöihin tule), mutta minullapa on työmaavalaisin! Sellainen superlamppu, jonka loisteessa näkee remontoida erinomaisesti. Minäpä sen viritin kohti seinää ja otin muutaman räpsyn perunasalaatista ja valaiseehan se. Kuvassa on monenkinlaista vikaa, mutta ainakaan se ei ole pimeä, sininen tai muuten kelmeä, eikä mikään siis estä minua olemasta niin iloinen, että postaan nyt tähän tämän tyhjänpäiväisen perunasalaattini.

Näin vuoden viimeisenä päivänä kaikki postaavat blogeihinsa ja Facebookiin vuosikatsauksia, mutta minäpä en. Kiteytän vuoden 2012 tähän samoin sanoi kuin Facbook-profiiliinikin: kivaa oli!

Lämmin nakkiperunasalaatti

1 kg perunoita
1 pkt nakkeja
1 sitruuna
2 isoa omenaa
1 punasipuli
kourallinen viinirypäleitä
pieni purkki kapriksia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Kuori ja kuutio perunat. Keitä kypsiksi. Pilko nakit ja höyrytä kuumiksi.
Perunoiden kiehuessa halkaise sitruuna ja purista mehut kulhoon. Kuori ja kuutioi omenat, laita kuutiot sitruunamehuun. Kuori sipuli ja silppua, lisää kulhoon ja sekoita.
Puolita viinirypäleet ja lisää salaattiin. Lisää vielä kaprikset, pippuri, suola ja oliiviöljy. Sekoita salaattiin lopuksi kypsät valutetut perunat ja höyrytet nakit. Sekoita huolella, maista, että mausteet ovat kohdallaan ja siirrä tarjoiluastiaan.
Tarjoa heti dijon-sinapista ja smetanasta tehdyn kastikkeen kanssa.


4 kommenttia

  1. Hihhii, meillä sohotettiin aikoinaan isolla Maglitella paperin kautta lisävaloa kuviin. Sinisyyttä joutui sitten poistelemaan kuvankäsittelyssä, mutta toimihan se. Aina vaan tarvitsi kyllä erillisen valaisuhenkilön prosessiin mukaan. Että siinä mielessä tuo sun raksavalo on aika kätsä!

    Lisäsalama, softbox ja jalusta on meillä ainoat kameran lisävarusteet ja niistäkin aktiivikäytössä vain 2 ensin mainittua.

    Kivaa vuotta 2013 sinne Prinsessakeittiöön"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa uutta vuotta myös Soppakellariin!
      Ei ole helppoa tämä blogin pitäminen, kaikkea varustelua pitää hankkia. :D

      Poista
  2. Kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2013 :), ihan kirjaimellisesti ;).

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements