Lammaspasta uunissa

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Jäikö pääsiäiseltä lammasta, yrttiruukkujen jämiä tai kenties jotain muuta ylimääräistä pientä? Vastaus (kaikkeen) on uunipasta! 
Pastaa lukuunottamatta kaikki vuoassa on pääsiäisen tähteitä. No ehkä kanamuniakaan ei lasketa, niitä meillä on kuitenkin aina ja nehän säilyy hyvin, että eivät oikeastaan ole mitään hävikkiä.

500 g pennejä
lammasta pieneksi kuutioituna
oliiviöljyä
mustapippuria
3 dl kermaa
2 kananmunaa
oksa rosmariinia (pelkät lehdet) hienoksi silputtuna
tupsu timjamia (pelkät lehdet) hienoksi silputtuna
suolaa
mozzarellaa

Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessa al dente. Sekoita valmis valutetu pasta lihaan, mausta mustapippurilla, laita kaikki uunivuokaan.
Sekoita kermaan kananmunat, yrtit ja suola. Kaada seos pastan päälle, sekoittele hieman, jotta kaikki pasta kastuu kermassa.
Revi päälle mozzarella.
Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.



2 kommenttia

  1. Tää on hyvä nopsa arkijuttu varmaan kaikille ylijäämälihoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurkin näin! Ja miksei joillekin kasviksillekin. Ihan hullun hyvää muuten oli.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements