Parsakaali-ricottapiirakka

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hyvin palvellut sähkövatkaimeni otti ja kuoli jo viime vuoden puolella. Varsinaisesti sitä vatkaajaa en mihinkään tarvinnut, mutta siinä kun oli sauvasekoitin ja sellainen kutteri, jossa syntyi hetkessä yrttiöljyjä.
Metsästin samanlaista joka liikkeestä, jossa kodin pienlaitteita myytiin, mutta sopivaa ei löytynyt. Kun Braun taannoin kysyi haluaisinko testata Multiquick-keittiövehjettä, koin tilaisuuteni tulleen. Samassa paketissa siis sauvasekoitin ja kutteri, jota ilmeisesti teholeikkuriksi kutsutaan. Eikä siinä vielä kaikki, mukana tuli monitoimikoneen perusosa, eli sellainen terällinen kulho, jossa mm. piirakkataikinoita tehdään! Niin kovin moni leivonta ohje alkaa masentavin sanoin: mittaa ainekset monitoimikoneen kulhoon ja tällainen on muutoin niin oivasta yleiskoneestani tyystin puuttunut. No ei masenna enää.
Yleiskoneeseeni kuuluu raastin, mutta tämä Braunin värkki on helppompi ottaa esiin ja suurimmalla terällä näyttäisi onnistuvan janssoninkiusauksen perunatikut. Eivätkös raasteet ole tämän vuoden nouseva ruokatrendi?



Parsakaali-ricottapiirakka
3 dl jauhoja
200 grammaa voita
1 kananmuna
(1 rkl kylmää vettä)

500 g parsakaalia
250 g ricottaa
2 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
muutama basilikanlehti
mustapippuria
pinjansiemeniä

Jaa parsakaali pieniin kukintoihin ja keitä viisi minuuttia. Jäähdytä.
Mittaa jauhot ja kylmä paloiteltu voi monitoimikoneen kulhoon. Surauta hienosti sekaisin. Lisää kananmuna ja käytä konetta sen verran, että muodostuu taikina. Lisää tarvittaessa vielä ruokalusikallinen vettä.
Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Laiska kiireinen kokki painelee taikinan suoraan vuokaan kylmällä vedellä kostutetuin käsin ja laittaa koko vuoan taikinoineen hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Muutoin kaulitse levännyt taikina pyöreäksi levyksi ja asenna vuokaan.
Sekoita ricottaan kananmunat, öljy, hienoksi revityt basilikan lehdet ja mustapippuri. Sekoita tasaiseen juustoseokseen jäähtyneet parsakaalit ja levitä seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Tämän postauksen tarjoaa Braun Multiquick 5.


4 kommenttia

  1. Nyt tää alkaa mennä jo liian pitkälle...jääkappissani olevat parsa ja ricotta ovat jo pari päivää kyselleet multa, että mitä mä niistä teen...Ootko sä jotenkin mun mentalisti-ruokablogisti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Katotaan osuuko seuraavakin postaus kohdilleen!

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Piirakka ja blogi, molemmat!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements