Pulled pork burger

maanantai 20. toukokuuta 2013

Prinsessakeittiössä hiippaillaan vähän jälkijunassa näiden blogihittien kanssa. Pulled pork eli nyhtöpossu taisi olla kuumimillaan tuossa heti alkuvuodesta.
Tsekkasinkin aika monta blogia ennen kuin pistin porsaan pataan ja opin mm. että Campasimpukkaa on kiittäminen mainosta suomalaisesta nimestä. Nyhtöpossuhampurilaiset tuntuisivat olevan suosituin tapa lihan hyödyntämiseen ja niitä olen minäkin halajanut aina siitä saakka kun olen niitä Roslundilla kerran maistanut.
Pääsääntöisesti löytämissäni ohjeissa käytetään porsaan lapaa tai kassleria, minulla sattuu olemaan pakastimessa muutama potka, joten lähestyin aihetta sitä kautta. Vinkkiä hain Sillä Sipuleilta ja päädyin vielä karamellisoimaan keitetyn ja nyhdetyn lihan.
Hampurilaissämpylät uskaltauduin tekemään itse ja yllätyin homman helppoudesta ja sämpylöiden mausta.
Hampurilaiset olivat ihan tolkuttoman hyviä, pakko tehdä näitä joihinkin kesän kinkereihin. Eli pitänee järjestää kinkerit.

Pulled pork
1 possun potka
2 laakerin lehteä
2 tähtianista
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 rkl suolaa
vettä

25 g voita
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 tl savupaprikajauhetta

Laita kattilaan potka nahkoineen, läskeineen, kaikkineen, ja mausteet, peitä vedellä. Keitä hiljalleen kolme tuntia. Nosta potka liemestään, poista nahka ja riivi lihat irti haarukalla.
Kuumenna pannussa voi, vaahterasiirappi ja savupaprika. Paista nyhdettyjä possun paloja pannussa, kunnes ne ovat hieman rapsakoita.



6 kommenttia

  1. Nam, hyvältä näyttää!:) Meillä syötiin nyhtöpossua kahtena päivänä hampurilaisten välissä, ja eilen loput meni muun ruoan ohella lisukkeena. Uudelleen pitää tehdä, ja kokeilla eri reseptejä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää. Ja oikeassa olet, pitää kokeilla useampia versioita vaikka tääkin oli jo täydellistä. :)

      Poista
  2. Nyhtäminen on niin helppoa ja hyvää! Pitäiskin taas joku päivä. Kiitti hampurilaisvinkistä, Jukka on hakenut oikeanmoista. Menee testiin Jonnan resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti tehdä sillä hodariohjeella, mutten sitten tehnytkään. :) Nämä oli tosi hyviä. Otin pyörylät juomalasilla, mutta se oli ehkä vähän turhan pieni.

      Poista
  3. Minun pitäisi kokeilla nyhtöhommaa myös, mutta en ole saanut aikaiseksi. Twitterissä on ollut amerikkalaisilla ruokasivustoilla nopeutettuja pulled pork ohjeita, mutta ehkä tässä ei kannata kiirehtiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kiirehtis varsinkin kun lihan käsittely on niin nopeeta vaikka se sitten keittyykin tai paistuukin useamma tunnin.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements