Meatball sandwich - lihapullaleipä

maanantai 8. heinäkuuta 2013



Prinsessaporukka osallistuu Hellmann's -majoneesin kesäkampanjaan, jossa ruokabloggaajat kokkaavat amerikkalaishengessä kesäherkkuja. Minulle tulee mieleen majoneesista tipan simäkulmaan nostattavia lämpimiä muistoja, ne parikymppisenä Riminillä vietetyt kesät ja lukemattomat bailuillat kun syötiin illalliseksi Brancan ja Nadicen luona pastaa majoneesilla, ketsupilla ja tonnikalalla!


Amerikkalaisherkuista taas tulee heti mieleen lempiamerikkalaiseni eli Joey Tribbiani ja lihapullaleipä! En usko olevani ainoa sekopää, joka osaa Frendeistä jaksoja ulkoa ja on nähnyt ne joku miljuuna kertaa, fani siis. Kai jollekin muullekin tulee lihapullaleivästä ja Joeysta heti mieleen mm. jakso, jossa Rachel ja Joyen raskaana oleva pikkusisko antavat Joeylle leivän ennen kuin tämä suutuu tosissaan siskonsa raskaudesta tai se kun Joey, Ross ja Chandler ovat Phoeben poliisipoikaystävän mukana partiossa ja he luulevat auton pakoputken pamausta laukaukseksi ja Joey heittäytyy pelastamaan leipäänsä?
Yritin googlata josko Hellmann'sin majoneesia olisi mainostettu Frendeissä, mutta en ainakaan löytänyt, ehkä tässä on hyvä syy katsoa kaikkia tuotantokaudet taas uudestaan! Joka tapauksessa kyseinen majoneesi sopii omaan versiooni lihapullaleivästä erinomaisesti juuston sijaan.

 

Pekonilihapullat

6 siivua pekonia
1 pieni sipuli
1 valkusipulinkynsi
1 tl kuivattua oreganoa
80 g pecorinoa raastettuna
mustapippuria myllystä
450 g luomunaudanjauhelihaa

Levitä pekonisiivut uuniastiaan leivinpaperin päälle ja paista 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi.
Sekoita lihapullataikinan kaikki aineet käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta 12 isoa lihapullaa.
Paista lihapullat kypsiksi 175-asteisessa uunissa tai grillissä (15-20 min).

Marinara-kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
loraus valkoviiniä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
suolaa
kourallinen basilikaa
korallinen lehtipersiljaa

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja laita pannuun oliiviöljyyn, kuullota hetki. Lisää valkoviini, tomaattimurska ja sokeri sekä suola. Keitä keskilämmöllä ilman kantta 8 minuuttia. Laita kulhoon basilika ja persilja, myös varret. Kaada tomaattikastike kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Palauta kastike pannuun ja kiehauta nopeasti.

Leivän kokoaminen

vaaleaa leipää
marinara-kastiketta
lihapullia
sipulinvarsia

Grillaa tai paahda valitsemasi leipä. Levitä leivälle marinara-kastiketta. Asettele lihapullat kastikkeen päälle. Levitä lihapullille paksu kerron Hellmann'sin majoneesia. Viimeistele sipulinvarsirenkailla. Paina kansileipä päälle ja nauti!




Yhteistyössä Hellmann's

































5 kommenttia

  1. Kiva resepti! Täytyy pistää muistiin tuo marinara-kastikekin. Kuulostaa hyvältä ja varmasti monikäyttöistä.:) Frendit on hyvä sarja. Mielellään katselee uusintojakin, jos tv:n äärelle sopivaan aikaan sattuu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarjosin lopun kastikkeen pastan kanssa ja oli kyllä todella hyvää.

      Poista
  2. Kannattaa aina välillä tarkistaa roskapostit. Sieltä saattaa löytyä ihan oikeitakin kommentteja.;) Ainakin minun kommenttejani blogger siirtää hirveästi roskapostien puolelle.:( Eilen tähän postaukseen kirjoittelin jotain, muttei enää ole näkyvissä, joten löytynee roskapostien joukosta tai sitten on hävinnyt kokonaan bittiavaruuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä näin sun kommentin eilen tässä, enkä ihan varmasti ole sitä poistanut vaan nyt tulin siihen vastaamaan! Törkeetä, siellä se oli roskapostissa.

      Poista
    2. Blogger jostain syystä erehtyy oikeitakin kommentteja automaattisesti siirtämään roskapostien joukkoon, ja minä varsinkin satun olemaan siinä suosiossa. Välillä on jo hyvin turhauttavaakin käydä muiden blogeissa kommentoimassa, kun hetken päästä kommentti on jo siirtynyt pois.:( Viime päivinä olen saanut jopa omassa blogissa käydä siirtämässä vastauksiani taas näkösälle. Ja löytyy sieltä aina jokunen jonkun muunkin laittama kommentti. Vähän turhan tarkka seula bloggerilla tuntuu olevan. Ehkä pitää alkaa harkita jollain nimimerkillä tai omalla etunimellä kommentoimista, jos vaikka tuo pitkä bloginimi hämää bloggerin luulemaan roskapostin lähettäjäksi.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements