Mustikka-kardemummamuffinit

tiistai 6. elokuuta 2013

3 Kaverin mustikkakardemummanjäätelön ihanan makumaailman innoittamana leipaisin muffinssit samoilla mauilla. Tuoreita mustikoita saa vielä, senkun menee metsään. Tai torille. Muffinssi nyt valmistuu pakastetuistakin marjoista, itselläni pakkasessa odottelee leivontaa ja talven puuroja 13 litraa tätä sinisenlilaa ihanuutta, ihan itse poimittuna.
Halusin muffinsseihin vaniljaisen maun, joten keitin vaniljatankoa kermassa. Tai oikeammin sen jämää, johonkin olin jo tangosta siemenet kaapinut, mutta siitä sai vielä mahtavat maut näinkin.Vaniljasokeri tai -uute ajavat saman asian, sokeri sekoitetaan kuiviin aineisiin ja uute märkiin, siinä niiden ero. Jos käytät pakastemustikoita niin lisää ne taikinaan suoraan pakkasesta eli umpijäisinä.



4 dl vehnäjauhoja
1,25 dl ruokokidesokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
2 dl kermaa
75 g voita sulatettuna
1 kananmuna
1,5 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita märät aineet keskenään, yhdistä seokset nopeasti tasaiseksi takinaksi. Sekoita joukkoon vielä mustikat.
Nostele taikina muffinivuokiin (12 kpl) ja paista 200-asteisessa uunissa nooin 15 minuuttia.


1 kommentti

  1. Tuo kardemumman ja mustikoiden kombo on kyllä tosi hyvä:) Ja se kardemumma sopii muuhunkin,sillä tein aika mielenkiintoista hilloa viikonloppuna ja siinäkin kardemumma antoi kivasti makua:)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements