Kinuski-puolukkamuffinssit

maanantai 9. syyskuuta 2013

Oho. Olen postannut viimeksi melkein kuukausi sitten, tahaton tauko. No eipä tässä ole kyllä tullut kokattuakaan mitään postaamisen arvoista. Olen tehnyt ihan tolkuttoman monta tomaattipastaa. Ja leiponut ihan tolkuttoman monta makeaa piirakkaa, loppukesä ja alkusyksy on niiden sesonkia. Mutta eipä niissäkään sen kummemmin ole postattavaa ellei keksi jotain kivaa jujua kuten valkosuklaata siihen päälle.
Oho, olipa nihee aloitus. Mulla menee oikeasti tosi hyvin! Kiireistä mukavaa yrittäjäelämää ja puolukat, mun lempimarjat ovat kypsiä! Justkin söin niitä noin kahdeksan kourallista lounaaksi.



Puolukka-kinuskimuffinit

250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl ruokokidesokeria
125 g voita sulatettuna
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
1 tlk (2 dl) kinuskikastiketta
1,5 dl puolukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa voisulaan maito ja kananmuna. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet nopeasti sekoittaen. Lisää taikinaan puoli tölkkiä kinuskikastiketta ja puolukat. Sekoita.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Sekoita loppu kinuskikastike tuorejuustoon. Levitä kuorrutetta paksulti hieman jäähtyneille muffineille.
 
 
 
 

8 kommenttia

  1. Käsittämättömän kauniisti kohonneet muffarit, ei voi kun ihailla! :)
    Ja makuyhdistelmä on mahtava, toinen puolukkafani ilmoittautuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkällisen harjoittelun tulos tuo kohoaminen, luulisi olevan helppoa, mutta ei. :)
      Puolukka on ykkönen!

      Poista
  2. Pursotatko muuten taikinan vuokiin, vai mikä on tuon ihanan pyöreän muodon salaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaisuus on jäätelökauha! Sellainen, jossa on pallonirrotusmekanismi. Tai no se on helpon annostelun salaisuus, paistuessaanhan nämä ensin leviivät vuokaan ja sitten vasta alkavat kohota. Kyllä se on oikeanlaisessa taikinassa ja muffinipellissä se taika, mutta ilman jäätelökauhaa leipoisin huomattavasti harvemmin. Kauha on ihan ykkönen ja must cookiesien tekemiseen.

      Poista
  3. KIva että olet taas "täällä" ...nami,muffinsit kuulostavat ja näyttävät tosi hyvilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis kyllä nyt käydä täällä vähän ahkerammin!

      Poista
  4. Menisköhän puolukat siinä sun ihanassa valkosuklaapaahtopiirakassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti menis! Jos leipaisen puolukkavalkosuklaapiirakan, niin kyllähän sen kehtaa postata, ihan eri piirakka kuin mustaherukoilla! :D

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements