Mustapekkaboston

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Mua kiehtoo aina suolaiset muffinssit ja vastaavat brunssipöytäänkin hyvin sopivat muunnelmat makeista serkuistaan. Usein ne eivät vaan ole musta erityisen hyviä. En ole koskaan maistanut suolaista muffinia, jossa päällimmäinen maku ei olisi leivinjauhe. Valion ideoima vahvasti mustapippurinen bostonsämpylä sen sijaan oli iloinen yllätys tässä makuongelmien sarjassa. No siihen ei nyt lähtökohtaisestikaan tullut leivinjauhetta ja mikä voisi mennä vikaan kun mukana on paketillinen pekonia?! (Vastaus tähän on muuten suolaiset muffinit, pekoni ei tee kaikesta parempaa, niin kuin nyt vaikka leivinjauheesta.) Okei, mustapippurillakin on rajansa, tässä ne tuntuis olevan aika lähellä vastaan tulemista, mutta onneksi kaikki alkuperäiset reseptit on tehty muokattaviksi ja tämänkin ongelman ratkaisee tuosta noin vaan käyttämällä vähemmän näitä pippurisia tuotteita.

Mut kaikenkaikkiaan oiva pulla, teen ihan varmasti toistekin, varsinkin jos pitää muonittaa enempi porukkaa kuin oma perhe. Valio suositteli tätä nautittavan keiton tai salaatin kanssa, meillä oheen keitettiin aina vaan niin mainio sitruunainen parsakaalikeitto. Kuvaideankin nappasin suoraan Valion lehdykästä (siinä ei kylläkään ollut pieniä käsiä).




Suolainen bostonleipä

2,5 dl mustapippurista ruokakermaa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
6 dl täysjyväspelttijauhoja
50 g sulatettua voita
1 pkt pekonia
1 rasia herkkusieniä
1 sipuli
100 g mustapekkaa tai vastaavaa tuorejuustoa

Valmista ensin taikina kohoamaan. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi, vatkaa kermaan puuhaarukalla hiiva. Lisää suola ja pari desiä jauhoja ja vatkaa vielä. Lisää loput jauhot, sekoita, lisää voi ja ala vaivata. Käsin sellaiset 10 minuuttia. Laita liinalla peitettynä lämpimään paikkaan kohoamaan kaksikertaiseksi.
Taikinan kohotessa. Leikkaa pekoni hyvin ohuiksi suikaleiksi, kuutioi sipuli ja herkkusienet. Paista kaikki kuumalla pannulla, pekoni saa ruskistua ja sienistä on tarkoitus haihduttaa enimmät nesteet.
Paina kohonneesta taikinasta ilmat ja kauli se noin 40x20 c, levyksi. Levitä pekonipaistos levylle ja murustele päälle juusto. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta n. 5 cm paksuisia paloja ja nosta ne pystyyn leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Ota huomioon, että rullat kohoavat vielä reippaasti, joten jätä tilaa kohoamiselle rullien väliin. Peitä vielä liinalla pariksi kymmeneksi minuutiksi, lämmitä sillä aikaa uuni 200 asteeseen.
Paista noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements