Jugurttikakku

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Nigella kutsuu kakkua jugurttipurkkikakuksi, koska mittayksikkönä voisi käyttää jugurttipurkkia. En käyttänyt, noudatin Nigellan ohjetta. Mieli teki vähän hurjastella sitruunan kanssa, mutta onneksi pitäydyin ohjeessa, puolenkin sitruunan kuori riitti maustamaan leivonnaisen paremmin kuin hyvin. Ohjeeseen törmäsin Twitterissä, italokakun tarinan voi siis käydä lukemassa Nigellan sivulta. Hyvää oli, syötiin nelistään melkein kerralla koko kakku!

Jugurttikakku

3 kananmunaa
1,5 dl maustamatonta jugurttia
3 dl sokeria
1,5 dl mautonta öljyä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1,5 dl perunajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele rengasvuoka.
Erottele kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin. Lisää keltuaiskulhoon jugurtti ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi ja ilmavaksi. Kaada taikinaan öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste.
Lisää ensin vehnäjauhot ja sitten perunajauhot, vatkaa vaan edelleen.
Lopuksi vaahdota valkuaiset ja kääntele taikinaa.
Kaada taikina kulhoon ja paista puolisen tuntia.
Anna valmiin kakun jäähtyä hetki vuoassaan, jotta reunat irtoavat. Kumoa kakku ritilälle ja jäähdytä. Koristele tomusokerilla.


 

5 kommenttia

  1. Oi, onpas sievä kuva tuosta kakusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Omastakin mielestä oikein onnistunut otos.

    VastaaPoista
  3. Tätä on aivan pakko kokeilla! Upean näköinen! :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements