Kaalipiirakka härkäpapulisällä

torstai 3. heinäkuuta 2014

Härkäpapurouheseoskokkailut jatkuvat osaltani kaalipiirakalla. Kaali on just nyt parhaimmillaan, hyvä kun muuta malttaisi syödäkään. Sain siis Blogiringin kautta kokeiluun ja resetikehitykseen Verso Härkäpapurouheseosta. Seoksesta voi luke lisää Verson omilta sivuilta tai eilisestä postauksestani, jossa käsiteltiin myslipatukoita, erittäin proteiinipitoisia sellaisia.
Tänä kaalin kulta-aikana on jo jonkun aikaa tehnyt mieli kaalijauhelihapiirakkaa, mutta päätinkin jauhelihan sijaan leipoa voitaikinakuorisen piirakan sisään härkäpapua. Rouheseos nostaa piirakan ruokaisuuden ihan uudelle tasolle, meilläkin meni iso osa piirakkaa pakkaseen kätevästi annospaloihin leikattuina ja palat folioon käärittyinä. Niitä on nyt helppo napata aamulla suoraan pakkasesta mukaan duuniin lounasevääksi. Ihastuin myös suuresti tässä yhteydessä ensimmäistä kertaa tekemääni rahkavoitaikinaan. Veikkaan, että se nousee tämän kesän kestokamaksi täällä blogissa.




Kaalipiirakka
250 g kylmää voita
250 g rahkaa
5 dl vehnäjauhoja

2-3 kesäsipulia varsineen
50 g voita
500 g varhaiskaalia
suolaa
tuoretta meiramia (silputtuna kukkurallinen teelusikallinen)
1 dl siirappia
2 dl Verso härkäpapurouheseosta

kananmunaa voiteluun

Valmista taikina muutamaa tuntia ennen piirakan paistamista. Nypi voi ja jauhot muruksi, onnistuu parhaiten monitoimikoneessa terällä. Sekoita joukkoon rahka. Laita taikina jääkaappiin.
Siivuta sipulit varsineen. Laita isoon pannuun voi ja sipulit. Suikaloi kaali ja lisää sitä pannuun sitä mukaa kun saat suikaloitua. Hauduta kannen alla lempeällä lämmöllä 40 minuuttia.
Ota kaaliseos liedeltä ja lisää pannuun suola, meirami, siirappi ja härkäpapurouheseos. Anna täytteen jäähtyä, lämmin täyte ja voitaikina ovat huono yhdistelmä.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina jauhotetulla alustalla isoksi levyksi. Kasaa täyte levyn keskelle raidaksi pituussuuntaan. Käännä toinen reuna täytteen päälle, sitten päädyt ja nyt toinen reuna, näin saat päädytkin hyvin umpeen. Kiepsauta piirakka leivinpaperilla peitetylle pellille niin, että saumat jäävät alle. Voitele piirakka kananmunalla. Pistele taikinaan pari reikää haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen.

www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Nofu Oy

4 kommenttia

  1. Kaalipiirakka on NIIN hyvää. Kiitos että muistutit sen olemassaolosta. Pakko tehdä.

    VastaaPoista
  2. Oo, härkäpapurouhe onkin erittäin mielenkiintoinen uutuus! Piirakka kuulostaa herkulliselta ja nuo edelliset myslipatukat olivat tosi kekseliäs keino käyttää rouhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva lisä kaikkien lautaselle eikä ollut vaivalloista käyttää!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements