Nyhtöpeuraa ja pastaa

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Meillä on käynnissä ikuisuusprojekti nimeltä pakastimentyhjennys. En ymmärrä miten tuo kylmävehje voi olla koko ajan ääriään myöten täynnä. Ja miten en ikinä opi merkitsemään sinne työntämiäni purnukoita ja pusseja? Onhan se toki jännittävää, kun ei tiedä mitä lounasrasiasta paljastuukaan ennen kuin se on sulanut ja olisko ehkä järkevää ylläpitää jonkinlaista listaa pakkasen sisällöstä? En nyt tarkoita, että marjoja pitäis litramääräisesti excelöidä, mutta joku lista vaikka jääkaapin ovessa, josta löytyisi edes pakkaseen työnnetyt lihat ja kalat pakastuspäivämäärineen.
Tässäkin valtavan maukkaassa nyhtöpeurassa kävi niin, että pakkasesta sulattamani lihat paljastuivat sisäfileiksi, jotka eivät nyt parhaalla tahdollakaan ole mikään nyhtölihan ykkösvalinta, mutta joiden jäisen elämän pituus oli sen verran hämärissä, etten edes yrittänyt keksiä niille muuta käyttöä.



Nyhtöpeurapasta
500 g peuran lihaa
2 isoa porkkanaa
2-4 salottisipulia koosta riippuen
muutama valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
5 kokonaista neilikkaa
1/2 tl pippureita
1/2 tl suolaa
vettä

Aseta lihat uuniastiaan. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli rouheasti, jaa tasaisesti vuokaan. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää vuokaan loppujen mausteiden kanssa. Kaada vuokaan vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin pariksi tunniksi.
Pastan keittyessä riivi tai leikkaa liha ohuiksi säikeiksi. Kuutioi porkkanat ja silppua kourallinen lehtipersiljaa.
Valuta pasta, siirrä kuumaan tarjoiluastiaan. Lisää astiaan reippaalla lorauksella oliiviöljyä, lihat, porkkanat, persilja sekä kauhallinen (tai pari) lihan paistolientä. Sekoita, nauti, ihastu.

Siivilöi jäähtynyt paistoliemi ja käytä risottoon, keittoon, muusiin. Minä käytin liemen kurpistasoseen nesteenä ja ihan tolkuttoman hyvää sosetta tuli.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements