Granola - 4. luukku

torstai 4. joulukuuta 2014

Ennen oli rapeaa mysliä ja muromysliä, nykyään on granolaa. Kumpikin ovat erinomaisia tuliaisia ja joululahjoja.
Granolaan uppoavat helposti hiutalepussien pohjat ja taas ovat varioinnin mahdollisuudet monet mausteiden, makeuttajien ja öljyjen suhteen. Vakiokamaa granolassani ovat kaura- ja spelttihiutaleet, kotimainen kvinoa, erilaiset siemenet, mantelit ja cashewpähkinät, vaahterasiirappi ja rusinat.



Granola
6 dl hiutaleita
1 dl siemeniä
3 dl pähkinöitä
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä (jauhettua)
0,5 dl öljyä (rypsi, pähkinä, kookos)
0,5 dl makeutusta (vaahterasiirappia, siirappia, hunajaa, mehua)
2 dl kuivattuja hedelmiä

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen, levitä uunipellille leivinpaperi. Sekoita hiutaleet, siemenet ja pähkinät sekä mausteet isossa kulhossa. Mittaa kulhoon öljy ja makeutus. Sekoita huolella ja levitä seos tasaisesti uunipellille. Paista uunissa 30-40 minuuttia, tarkkaile paistoa ja sekoittele välillä.
Anna paahtuneen granolan jäähtyä ja sekoita siihen sitten kuivatut hedelmät. Säilytä granola kannellisessa purkissa.


2 kommenttia

  1. Ahh, jopas näyttää ihanan rouheiselta! :)

    VastaaPoista
  2. Jos käyttää pelkkiä hiutaleita (tässähän on kvinoaa), tulee vielä rouheisempaa!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements