Mun mummi teki aina ässiä ja pienii valkoisii (ja mantelikanaa). Kuka tietää mitä ovat pienet valkoiset? Mun serkut ei saa vastata.
Mummin kaneliässät oli pieniä ja sieviä ja tasamuotoisia. Ja se voi olla toki aikakin kun kultaa muistot. Mun ässäpiparit on suuria ja mahtavia ja monen kokoisia ja muotoisia. Leipojat on erilaisia niin kuin ihmiset yleensäkin.
Kaneliässät
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
325 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
2 rkl kanelia
Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaajalla. Vatkaa joukkoon kanamunat yksi kerrallaan.
Sekoite vehnäjauhoihin leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
Muotoile taikinasta pötkylä, kiedo kelmuun ja työnnä jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi.
Mittaa sokeri ja kaneli vuokaan.
Leivo piparit kylmästä taikinasta. Käsittele taikinaa pienissä erissä. Pyöritä taikinasta noin sentin paksuista tankoa, leikkaa tangosta noin 8 cm pituisia paloja. Kierittele palat sokerikanelissa. Nosta pellille ja käännä ässäksi.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ohje Valiolta.
Oliskohan pienet valkoiset Hanna-tädin kakkuja?
VastaaPoistaEivät ole Hanna-tätejä. :) Stay tuned for paljastus..
PoistaHanna-tädin kakut tulivat minullekin mieleen.
VastaaPoistaÄssät ovat juuri niin nostalgisia, että karhupurkki on niille ainoa oikea.
Mulla on heikkous näihin purkkeihin, mulla on vanhoja keittiötölkkejä kämppä täynnä joka koossa. Kirppislöytöjen ehdoton ykkönen on kun löytää KANNELLISEN tölkin. :)
Poista