Kastanjamousse - 18. luukku

torstai 18. joulukuuta 2014

Löysin keittiön kaapista muistikirjan, johon olen keräillyt reseptejä lehdistä/kirjoita ja kehitellyt omia. Kirjasta löytyi täydellinen joulun jälkiruoka, kastanja-suklaavaahto. Reseptin yhteydessä ei lue lähdettä, että periaatteessa voisi olla oma innovaationi, mutta todennäköisemmin joku ameriikanihme kuitenkin. Yhtä kaikki, makiaa on.



Kastanjasosetta löytyy sokeroituna ja naturel. Ovat siellä hedelmäsäilyke/hillo-osastolla isommissa marketeissa. Käytin sokeroitua sosetta, mutta sokeroimatonta en ehkä lähtisi makeuttamaan erikseen.

Kastanja-suklaamousse
4-6 annosta
170 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
2,5 dl kastanjasosetta
1 dl vaahterasiirappia
2 valkuaista

Laita suklaa lempeään vesihauteeseen sulamaan. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita kastanjasoseeseen vaahterasiirappi. Sekoita kermavaahto, sula suklaa ja kastanja-asia keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto moussemassaan.
Lusikoi annoskulhoihin ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.


1 kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements